DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton inspirálta az F1 új zeneszerzőjét

Hamarosan felcsendül az F1 új főcímzenéje, méghozzá attól a dalszerzőtől, aki egész életében rajongott a sportágért - egy pillanat azonban különösképpen megfogta őt.

Két héttel ezelőtt beszámoltuk róla, hogy a Vasember 3, a Halálos iramban-sorozat, vagy éppen a Bosszúállók: Ultron kora című kasszasikereknek dalokat író Brian Tyler jegyzi majd az F1 új főcímzenéjét – a művész a Mobil 1 – The Gridnek adott interjújában mesélt a száguldó cirkuszhoz fűződő viszonyáról. „Puszta véletlenségből, az F1-gyel kelek és fekszek, a sportág tökéletesen illik hozzám” – nyilatkozta Tyler.



„Nagyon leköt a Forma-1-ben tapasztalható dráma, a szezon, a csapatok, a stratégiák, a rivalizálások” – vélekedett a zeneszerző, akit Lewis Hamilton első bajnoki címe valósággal elvarázsolt.

„Az F1-gyel nem kellett különösebb kutatómunkát végeznem. A Vasemberrel nem foglalkoztam minden hétvégén az elmúlt húsz évben, az F1 viszont mindig ott volt. Nemrég újranéztem, amikor Lewis Hamilton először nyerte meg a világbajnokságot. Az az érzelmes utazás Lewis gyomrában, hogy egy évvel azelőtt egy ponttal veszített, és látni a reakcióját, amikor nyert… hirtelen megfogott engem. Ennek nem csak egy rockdalnak kell lennie.”

„A történtek által előidézett érzelmeknek többre volt szüksége. Hangokra, zenekarra, egy érzésre, hogy itt életre szóló dolgok történnek. Ő volt az egyik inspirációm, ahogyan a többi pilóta is. Nagy rajongója vagyok annak, amit csinálnak. Tény, hogy a zene része annak, amit csinál, de nem tud róla” – tette hozzá Tyler.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: