DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szirotkin a Renault-nál akart versenyezni

Az orosz pilóta nehezen viselte, hogy nem ő kapta meg a Renault egyik ülését 2018-ra, miután két évet lehúzott fejlesztőpilótaként a franciáknál. Ennek ellenére hálás az enstone-iak segítségéért.

A Renault tavaly az USA Nagydíj előtt jelentette be Carlos Sainz érkezését Nico Hülkenberg csapattársaként, aki az utolsó négy nagydíjon már a franciák színeiben versenyzett. Ezzel azonban az is biztossá vált, hogy Szergej Szirotkin aktív versenyzőként biztosan nem gurulhat pályára a Renault gépével. Nem sokáig kellett azonban aggódnia az orosznak, ugyanis kisebb meglepetésre a Williams leigazolta őt Lance Stroll mellé. Szirotkinnak ez lesz a harmadik csapata, a Renault előtt ugyanis a Sauber tesztpilótája volt 2014-től. De ahogy orosz versenyző fogalmazott, számára keserű pirula volt, hogy nem tudta beverekedni magát a francia alakulathoz teljes állású pilótaként.

Sirotkin



„A Sauberrel nem a Formula-1-es ülésen volt a fő hangsúly, gyorsan jött, majd gyorsan elmúlt az egész. A World Series-ben és a GP2-ben egyengettem a karrierem, és ez jó lehetőség volt számomra, de végső soron nem ezért áldoztam az életem. Továbbra is versenyeztem és nyertem, elértem a kitűzött célokat, és ezt próbáltam folytatni” – számolt be a Crash.net-nek.

„Tavaly a Renault-val ez egy kicsit másmilyen volt, mert ez volt az első szezonom, hogy nem versenyeztem, hanem teljes odadással a csapatért voltam, és keményen dolgoztam nekik. De eljött az a pont, amikor már annyira nem éreztem jól magam, és rájöttem, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy számítottam rájuk. Továbbra is utaztam, csináltam a dolgom, de nem kaptam annyi lehetőséget a volán mögött, és ez sokat elvett az élvezetből.”

„Nem volt a legkönnyebb számomra, és ez az időszak sokkal keményebben ért véget, mint ahogy arra számítottam. De tanultam belőle, és kihoztam a legtöbbet, ezért is meg kell, hogy köszönjem nekik, hogy azzá a pilótává válhattam, aki most vagyok, és hogy ott tartok, ahol” – zárta hálálkodó szavakkal Szirotkin.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: