DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonsónak van egy ötlete a halóval

Talán a legkönnyebb sisak alapján felismerni, hogy azonos csapat két autójában melyik pilóta ül: a halo azonban idén ki fogja takarni a sisakok jelentős részét.

 A barcelonai teszteken szembetűnő volt a halo egyik hátránya: a fejvédő eszköz nemcsak védi, de el is takarja a pilóták sisakját, ez pedig megnehezíti a felismerést, melyik versenyző ül az adott autóban. Fernando Alonso – aki szerint a halo szükségessége nem vita kérdése, ugyanakkor ő is csúnyának tartja az eszközt – egy korábban felmerült ötlet pártjára állt:

„Azt hiszem, a rajongók segíteni tudnának, és tehetnének javaslatokat, vagy az F1 végezhetne egy közvéleménykutatást arról, mit szeretnének a nézők” – idézi Alonsót a WTF1. Arra a kérdésre, hogy jó megoldás lenne-e a sisakfestést átvinni a halóra (itt látható egy elképzelés, hogyan nézne ki), így válaszolt: „Ez nekünk, pilótáknak nyilván nem számítana, de ha a rajongókat segítené, akkor támogatom.”



Még a halo szorgalmazója, Jean Todt FIA-elnök is egyetért abban, hogy az eszközt fel lehetne használni a versenyzők megkülönböztetésére: „Olvastam, hogy nem látni, ki vezeti az autót. Ilyen panaszok már évek óta érkeznek. A nevet nem lehet elolvasni, így nagy szakértőnek kell lenni, hogy megkülönböztessük a pilótákat. A halo megkönnyíthetné annak felismerését, ki ül az autóban” – mondta Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: