DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A McLaren fejfájást okozna riválisainak

Annak ellenére, hogy a wokingi alakulat az előszezoni teszteken műszaki hibák miatt többször is a bokszban rostokolt, Eric Boullier nem aggódik, és szerinte egy remek alap az MCL33-as.

Nem alakult problémamentesen a McLaren számára az év első nyolc napja: az új autó többször is megállt túlmelegedés és egyéb gondok miatt, de a tempó ennek ellenére nem volt rossz. Igaz, azt is hozzá kell tenni, hogy a wokingi alakulat a többiekkel ellentétben szinte mindvégig a két leglágyabb keveréket használta.

Eric Boullier nem aggódik a teszteken előforduló hibák miatt: „Szerintem remek autónk van. Még működésre kell bírnunk, de úgy vélem, hogy remek az alap, de majd meglátjuk. Nem azt mondom, hogy világbajnokok leszünk, vagy bármi, de ahhoz elég jók lehetünk, hogy fejfájást okozzunk néhány riválisunknak.”

 mclaren-a-rivalisokrol-2018



„Most már elmúlt az eddigi nagy nyugtalanságunk, így az energiánkat és a figyelmünket azokra részletekre kell irányítani, ami gyorsabbá tesz minket” - utalt a McLaren csapatvezetője az utóbbi években felmerülő problémákra, amiket a csapat a Honda partnersége alatt élt meg.

A francia szakember szerint csak idő kell az alakulat jó szerepléséhez: „Minél hosszabb ideje dolgozunk együtt a Renault-val, annál jobb lesz a kapcsolatunk. Tudjuk, milyen irányba kell fejlesztenünk a vázat, ami pedig a motort illeti, minél tovább építjük a kapcsolatot az új partnerünkkel, annál jobban fog működni minden mindkét fél részéről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: