DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff új helyszíneket vár a Libertytől

2017-ben váltotta le az amerikai vezetés Bernie Ecclestone-t, az F1 addigi urát. Toto Wolff reméli, hogy a Liberty Media az új szabályok mellett a versenynaptárat is átalakítja.

A száguldó cirkusz tavaly csatlakozott tulajdonosai megkezdték újításokat. Elég csak a halo bevezetésére, a rajtrácslányok leváltására, és a három motoros szabályra gondolnunk. Ezek nem mindenkinek nyerték el a tetszését, de a Liberty Media folyamatosan hangsúlyozza: a változtatásokkal izgalmasabb F1-et szeretne kreálni.

Toto Wolff szerint még nem szabad bírálni a Liberty munkáját: „Mindig könnyű kritizálni a vezetést alulról, mert nem egyszerű komoly döntéseket hozni. De a meglátásom szerint nem minden döntésük volt pozitív. Csak a második évüktől lesz tisztességes megítélni őket.”

 wolff-a-libertyrol-2018



„Remélhetőleg láthatunk majd New Yorkban, San Franciscóban, Miamiban, vagy egy vonzó európai vagy ázsiai helyszínen futamot. Remélem, láthatunk valamit ebből a következő években” - folytatta kívánságaival a Mercedes csapatvezetője.

„Az ő időszakában, Bernie brilliánsan csinálta, ha egy nagy szerződést kellett tető alá hozni. Amikor a Szingapúri Nagydíjról álmodott, elment a kormányhoz, és megvalósította. A jelenlegi menedzsmentnek meg kell mutatni, hogy képes ugyanerre” - tért ki arra, amit Ecclestone nagyon tudott az elmúlt években.

Az osztrák szakember szerint nincs könnyű dolga az amerikai vezetésnek: „Most, hogy Bernie elment, a Liberty szenved amiatt, hogy a szervezők hirtelen újra akarják tárgyalni a pályáik szerződését.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: