DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Ne provokálják a Ferrarit!

A nagy rivális Mercedes csapatvezetője arra figyelmeztette az F1 vezetőit, ne húzzanak ujjat Sergio Marchionnéval és a maranellói istállóval, mert reális lehet a veszélye a kiszállásuknak.

A Ferrari időről időre belengeti a Formula-1-ből való távozásának lehetőségét: Sergio Marchionne, a maranellóiak elnöke többször is elmondta, hogy amennyiben a száguldó cirkusz szabályai nem szolgálják a cége érdekeiket, hátat fordíthat a sportágnak. Újabb olaj lehet a tűzre, hogy felmerült a Ferrari vétójogának elvétele, amelyet korábbi csapatfőnökük, az FIA jelenlegi első embere, Jean Todt is támogatna.

wolff-ferrari-f1-2017-dppi-1



Sokak szerint csak blöff Marchionne fenyegetőzése (a képen nem ő, hanem Maurizio Arrivabene szerepel), hiszen a múltban is bőven akadt rá példa, de Bernie Ecclestone szerint például komolyan kell venni az olasz vezető szavait. Hasonló álláspontot képvisel a nagy rivális Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff is, aki figyelmeztette az F1 vezetőit:

„Ne provokálják Sergio Marchionnét. Szerintem az F1-nek jobban szüksége van a Ferrarira, mint fordítva” – jelentette ki Wolff, akinek szavait a Motorsport.com szakportál idézi. „Tökéletesen látja, milyen alapvető értékeket kell prezentálnia az F1-nek a Ferrari számára, és nem ostoba. Ha nem látja benne, hogy értékes lenne a márkája számára, nagyon könnyedén, gondolkodás nélkül a kiszállás mellett fog dönteni, szóval jobb, ha nem húzunk vele ujjat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: