DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon lehet Bottas legnagyobb kihívója

A Force Indiánál szabad a vásár, versenyezhet egymás ellen Sergio Perez és Esteban Ocon. A francia úgy érzi, nemsokára a Mercedesnél versenyezhet, újabb fenyegetés Bottas ülésére.

Felipe Massa visszavonulásával a huszonnyolc esztendős Perez maradt az egyetlen latin-amerikai versenyző a Formula-1-ben. A mexikóival tavaly nem volt éppen felhőtlen a viszonya Oconnak, ám a többszöri összetűzés után őszre normalizálódott a viszony. Igaz, országos barátok azért nem lettek, de ez nem is szükséges.

„Valószínűleg sosem nyaralunk majd együtt, de nincs problémánk egymással. Újra nagyszerű légkör uralkodik az istállónál, mindenki szorosan együttműködik, ahogy mi ketten is, nincsenek köztünk viták” – mondta el Esteban Ocon, akinek tudását csapattársa is elismeri.

A Force India kiváló ugródeszka eddig Ocon számára


„Esteban az egyik legjobb pilóta, ami a képességeit illeti. Amit tavaly véghezvitt egészen kevés rutinnal, kifejezetten jó benyomást keltett mindenkire. Mindenki elismeri a tudását, ami nagyon jó, év végén pedig már a személyisége is fejlődött, ahogy hozzááll a dolgokhoz” – nyilatkozta Sergio Perez, akinek szintén előnyös, ha egy magas kvalitású ellenfélhez mérheti magát csapaton belül.

Ocon a Mercedes támogatásával került be a száguldó cirkuszba, a Force India is a német gyártó motorjait használja. Ha tovább folytatja kiváló szereplését, valamint Valtteri Bottas sem tudja meggyőzni a gyári istálló vezetőit, hogy érdemes megtartani, a legtöbb szakértő Esteban Ocont tartja a legnagyobb esélyesnek, hogy az Ezüst Nyilakhoz kerül.

„Egész pályafutásomat a Mercedes egyengeti, így logikusnak tűnik, hogy az elkövetkezendő időben, valamikor a Mercedesnél versenyezzek. Teljesen bízom a menedzsereimben, ők döntenek a jövőmről. A tavalyi évhez képest sokkal edzettebb lettem, a téli szünetben sem hanyagoltam el magam” – zárta gondolatait a fiatal francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: