DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kivel harcolna szívesen a vb-címért Ocon?

Persze egyelőre erre a Force Indiában nincs reális esélye, de azért a francia – aki a Mercedes ülésére is pályázik – megnevezte két fiatal társát, akikkel szívesen összemérné az F1 élmezőnyében.

Esteban Ocon 2016-ban szezon közben mutatkozott be a Formula-1-ben, azaz másfél évvel később, mint Max Verstappen, akivel a kisebb szériákban is rendre komoly csatákat vívtak. 2011-ben a WSK Euro Seriesben a holland bizonyult jobbnak, 2014-ben viszont a francia lett az F3-as kategória Európa-bajnoka. Ocon idén a második teljes idényét kezdi meg, méghozzá a Force India színeiben, ám nemrég elmondta, hogy a Mercedes második ülésére is pályázik – márpedig ha odajut, akár ismét összecsaphat Verstappennel az összetett elsőségért, amit a fiatal tehetség egyáltalán nem bánna, de Charles Leclerc-t is kedvenc ellenfelei közé sorolta:

„Igen, ha egy bajnoki cím lenne a tét a kettőnk harcában, azt azonnal aláírnám. Charles és Max egyaránt nagyon-nagyon erős versenyzők, a kezdetektől fogva ellenük versenyzem. Tudom, mennyire jók, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is összetalálkozunk majd még a pályán” – nyilatkozta Ocon a Motorsport.com szakoldalnak.

ocon-teszt-dppi-2018-1



A francia a Verstappennel közös korábbi harcaikat is felelevenítette: „Ez egészen 2010-2011-ig nyúlik vissza. Egyáltalán nem voltunk barátok, kemény csatát vívtunk egymással. Néha már túl sok is volt ez. Most viszont már egyáltalán nincs problémánk egymással, jól elbeszélgetünk egymással, remek srác. Akkoriban viszont intenzív párharcot vívtunk” – fogalmazott Ocon, de a Red Bull pilótája is hasonlóképp vélekedett:

„Nem volt túl sok pozitív közös pillanatunk. Akkoriban nem igazán kedveltük egymást, de ez is a játék része. Ugyanez volt a helyzet Charles Leclerc-rel is” – mondta Verstappen, hozzátéve, hogy nem gondol egyelőre, hogy ők lehetnek a Formula-1 következő nagy rivális duója, ráadásul szerinte manapság eleve több élversenyzőről szól a sportág.

Ocon egyébként arról is beszélt, milyen érzés volt látnia, hogy az általa legyőzött Verstappen előbb bekerült a királykategóriába, mint ő: „Nyilván nehéz volt lenyelnem. Már egy hétvégével a vége előtt megnyertem az F3-as bajnokságot, mégis ő ment fel a Formula-1-be. Elég kemény volt ezt látni, de tudtam, hogy a körülöttem lévő emberekkel és a befektetett munkával az én időm is eljön. Folyamatosan tanulok: minél több autót vezethetünk, annál jobbak leszünk, amikor esélyünk nyílik a címre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: