DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso felkészült a kétfrontos harcra

Hamarosan kezdetét veszi Fernando Alonso pályafutásának legmunkásabb versenyzői szezonja. A spanyol érzi magában az erőt és egyáltalán nem fél, hogy túlságosan elaprózná figyelmét.

Tavaly kóstolt bele először az Indy 500 légkörébe a kétszeres világbajnok, újoncként pedig kifejezetten remekül teljesített. A patinás megmérettetés kedvéért még a Formula-1-es Monacói Nagydíjat is hajlandó volt kihagyni. Igaz, az akkor rendkívül megbízhatatlan McLaren-Hondával ez nem volt annyira meglepő.

A 36 esztendős spanyol számára jövő héten megkezdődik az igazi versenyzés, Melbourne-ben ugyanis kezdetét veszi a 2018-as, Formula-1-es szezon. Az F1-ben idén huszonegy futamot rendeznek, de ezzel párhuzamosan a WEC-ben is rajthoz áll egy Toyota volánjánál, nem lesz sok szabadideje a tapasztalt versenyzőnek.

Mennyire tart a kétfontos harctól a spanyol ász? „Az egyetlen aggodalmam az utazás. A folyamatos utazgatás ugyanis meglehetősen falja az energiát, márpedig ezzel igen takarékosan kell bánnom. Bármilyen késedelem a repülőutaknál, vagy az átszállásoknál az átlagosnál sokkal jobban fájna idén. Úgyhogy nagyon bízom abban, hogy minden simán fog menni” – nyilatkozta Fernando Alonso.

Alonso talán Hamilton ellen is harcba szállhat idén a McLarennel


Nem titkolt szándéka a tripla korona megszerzése, amely eddig csak egyetlen versenyzőnek sikerült, a néhai Graham Hill volt képes rá, 1972-ben. Monacóban már kétszer is győzött Alonso, az Indy 500-on tavaly már kipróbálta magát, a Le Mans-i 24 órás győzelméért pedig idén száll majd harcba a hibrid-Toyotával, nem is esélytelenül.

„Most jött el az ideje annak, hogy ilyen nehéz szezont vállaljak, teljes egészében készen állok rá. Mentálisan semmi problémám nem lesz, mert bármikor autóba ülök, versenyképes akarok lenni” – tette hozzá a kétszeres bajnok. McLarenes főnöke, Zak Brown egyáltalán nem aggódik attól, hogy pilótája kimerülne.

„Nagyon sokan nem tudják, hogy minden hétvégén gokartozik. Ha nem sikerült volna egy LMP1-es prototípusban helyet találnia, akkor gokartozna, vagy valami hasonló. Sosem láttam még ilyen embert, aki szó szerint versenyautókban akarja tölteni az egész életét. Szerintem, ha egy vegyesboltban lenne, akkor is azt mondaná: Versenyezzünk a bevásárlókocsikkal!” – reagált nevetve Zak Brown.

Az amerikai vezérigazgató azonban egyértelműen a Formula-1-et tartja legfontosabbnak. „Fernando egy McLaren-pilóta, kölcsönadva azokra a hétvégére. Idén leginkább a vezetésre kell összpontosítania, kevesebb lesz a promóciós és szponzori kötelezettsége. Egyébként pedig ő érzi, mire képes, nekünk pedig nincs okunk ebben kételkedni” – fogalmazott Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: