DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nincs többé gyenge csapat

A középmezőny jelentősen tömörödhet az idei Formula-1-es szezonban, ami a rajongók számára meglehetősen jó hír. Klasszikus sereghajtót nem is találunk már, legalábbis a Haas csapatfőnöke szerint.

Günther Steiner egészen biztos abban, hogy a legjobb három istálló mögött a további hét csapat folyamatosan körbeverheti egymást és szoros harcot vívhat a középmezőnyben. Idén talán az eddigi legizgalmasabb lehet a negyedik pozícióért vívott csata, nincs már egyértelmű utolsó helyezett, mint régen.

Korábban éppen a Haast tartották esélyesnek arra, hogy gyengébb fejlesztései révén visszazuhan a sereghajtó helyre, de a tesztek egyértelműen rácáfoltak erre. Barcelonában igencsak villogott a VF-18, ezzel változott is az amerikaiak ázsiója. Már sokkal inkább emlegetik őket sötét lónak, akár az összetett negyedik pozícióját is megcsíphetik.

Vajon ennyire szoros lesz idén a középmezőny?


„Mindenképpen benne kell lennünk a sűrűjében, akkor véghez tudjuk vinni. Tavaly sem voltunk rosszak, úgy végeztünk a nyolcadik helyen, hogy végig harcban voltunk a hatodikért is. Mindössze nyolc ponttal maradtunk le róla, ami nem túl szerencsés, de nem is katasztrófa” – nyilatkozta Steiner a Racer szaklapnak.

„Csatáztunk mindazokkal, akik úgyszintén oda akartak érni, de végül mi húztuk a rövidebbet. Néha nyer az ember, néha pedig veszít”. A bajnoki címért a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mehet nagy eséllyel, de mi a helyzet mögöttük? „Már egyáltalán nincs gyenge csapat a mezőnyben. Elég megerőltető menet lesz, hosszú ideje ez lesz az egyik legjobb szezon. Vegyük ki az első hármat a képletből, ők más ligában versenyeznek, de mindenki más rettentően szorosan egymás közelében van, óriási csata lesz. Év végén a pontok számítanak, az kevés, ha csak jónak tűnik az autó” – tette hozzá a csapatfőnök.

Vajon a McLaren és a Renault kiemelkedik kissé a középmezőnyből, vagy ők sem tudtak egérutat nyerni a többiek előtt?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: