DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner: A Mercedes és Hamilton a fő favorit

Az Aston Martin Red Bull Racing főnöke, Christian Horner reméli, hogy közelebb kerülhetnek a Mercedeshez és a Ferrarihoz a 2018-as szezonban, és beleszólhatnak a bajnokság alakulásába.

Korábban Horner azt mondta, hogy jelenleg nem reális cél a Red Bull számára, hogy megnyerjék a bajnokságot, ugyanakkor azt is kiemelte, hogy csakúgy mint 2017 végén, idén is belezavarhatnak majd a Ferrari és a Mercedes csatájába. A brit szakember szerint továbbra is az Ezüst Nyilak a legnagyobb esélyesek ellentétben Hamilton kijelentésével, aki úgy gondolja, hogy idén igazi kihívók lehetnek az energiaitalosok.

Horner_1



„Egyértelműen a Mercedes indul fő favoritként” – kezdte nyilatkozatát Horner a CNN Sportnak. „Erős előszezonjuk volt, és nagyon dominánsak voltak tavaly, a szabályok pedig nem sokat változtak.” 

A Red Bull csapatfőnöke továbbá megjegyezte, hogy néhány pályán ők lehetnek az esélyesek, kiváltképpen azokon, ahol a gyengébb erőforrás nem jelent akkora hátrányt, így okkal bizakodhatnak. „Bízunk benne, hogy csökkentettük a lemaradásunk. Lesz néhány olyan pálya, ahol igazán versenyképesek leszünk. A célunk az, hogy felvegyük a harcot az előttünk levő Mercedesszel és Ferrarival. Feltételezzük, hogy Lewis Hamilton és a Mercedes az abszolút favoritok, de két nagyszerű pilótánk van Daniel Ricciardo és Max Verstappen személyében, ezért remek lenne őket köztük látni elől. És természetesen a Ferrari is csakugyan erős lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: