DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton még Melbourne előtt hosszabbítana

Lewis Hamilton nem aggódik, és állítása szerint már nincs messze szerződésének meghosszabbítása, de még akad néhány részlet a 2018-as szezon előtt, amit tisztázni kell.

A négyszeres brit világbajnok idén lép aktuális kontraktusának utolsó évébe a Mercedesnél, és noha voltak olyan találgatások, hogy esetleg ez lehet Hamilton utolsó éve az F1-ben, ő azonban igyekszik cáfolni az állításokat: elkötelezett csapata mellett és az idei szezont követően is az Ezüst Nyilak kötelékében szeretné folytatni a versenyzést. A cél az, hogy a hosszabbítás minél előbb megtörténjen, akár már a szezonnyitó ausztrál verseny előtt. Arra a kérdésre, hogy ez valóban megvalósul-e, a brit a következőt felelte:

Hamilton



„Remélem, de nem aggódom, meg fog történni. Nyilvánvalóan előbb az idei évre kell koncentrálnunk.” Hamilton idén hatodik szezonját kezdi meg a Mercedesnél és a cél pályafutása ötödik, a csapat színeiben pedig a negyedik világbajnoki címének megszerzése. Hamilton ugyanakkor nem érez egyelőre különösebb nyomást és biztos a jövőt illetően:

„Folytatjuk a tárgyalást. Nyugodt a hangulat, mert a Mercedesnél tudják, hogy elhivatott vagyok feléjük csakúgy, mint ők felém, így sem Toto Wolff, sem én nem idegeskedünk. Arról szól az egész, hogy folyamatosan próbáljuk megtalálni a közös nevezőket, egy szerződés megkötésénél mindig azon vagyunk, hogy jobbakká váljunk, hogy többet hozzunk ki egymásból. Ezen dolgozunk most” – zárta szavait Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: