DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wurz: Feszültség lesz a Red Bullnál

Az egykori Formula-1-es pilóta úgy véli, már nem sokáig tart a harmonikus kapcsolat a Red Bull pilótái között, hamarosan feszültség keletkezik. Kimi Raikkönenről pedig azt gondolja, tizenkét élete van.

Jó viszonyban van egymással a két Red Bull-pilóta, bár már tavaly is egy-két apró jelet felfedezhettünk (például a Hungaroringen), hogy nem minden tökéletes azért Daniel Ricciardo és Max Verstappen között. Alexander Wurz szerint a topcsapatok közül egyedül a bikáknál van esélye egy esetleges belső háborúnak, ott azonban ez a lehetőség nem elhanyagolható.

„A Ferrarinál világosak az erőviszonyok. A Mercedesnél szintén nehéz elképzelni, hogy Bottas legyőzze Hamiltont. Ám a Red Bullnál sokkal nyíltabb küzdelem veszi kezdetét. Lehetetlen megmondani, hogyan alakul a két versenyző rivalizálása, de elképesztően érdekes lehet. A levegőben vibrál a feszültség” – nyilatkozta az osztrák ex-pilóta a Speedweek szaklapnak.

A Red Bull pilótái vajon év végén is jóban lesznek?


A Ferrarinál (Wurz szerint) nem kérdés, hogy melyik pilóta esélyesebb, a Scuderia így is meghosszabbította a már 38 esztendős Kimi Raikkönen szerződését. Az osztrák úgy véli, akár újabb évet ráhúzhat majd végül a finn jégember.

„Csodálom, hány élete van. Azt mondják, a macskáknak kilenc élete van, de szerintem Kiminek tizenkettő, vagy akár több is. A stopperórát nem érdekli a versenyzők életkora, úgyhogy, ha a Ferrari meggyőződik arról, hogy a legjobb eredményt ezzel a párossal érheti el, akkor Kimi valószínűleg 2018 után is marad” – tekintett előre Wurz.

Szerintetek Alexander Wurz valamelyik jóslata végül beigazolódik?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: