DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így indult el ötödik bajnoki címéért Hamilton

Megtartotta beszédét a Mercedes csapattagjai előtt Lewis Hamilton, mielőtt elutazna az idei F1-es szezon nyitányára, Melbourne-be. A brit egyértelműen kijelentette, a címvédés, vagyis ötödik világelsőségének megszerzése a célja.

Már-már jellegzetesek a Mercedes brackley-i főhadiszállásáról kikerülő fotók, amelyeken a teljes földszinti folyosót és az emeletet elárasztó csapattagok előtt tart beszédet az istálló vezető személyeinek egyike. Legutóbb Lewis Hamilton jelenléte miatt gyűlt össze a csapat apraja-nagyja, a brit ugyanis a tesztek végeztével, de még az ausztráliai utazása előtt látogatást tett a gyárban, hogy köszönetet mondjon mindenkinek, és egyértelművé tegye a 2018-as célokat.

DYGerKrW0AIuoIl



„Amikor az év elején eljövök a gyárba, mindig lebilincselő látvány, ahogyan az autó tervezése és építése zajlik a különböző részlegeken. Az elemek összeállítása igazi mestermunka. Lenyűgöző, hogy képesek vagyunk ilyenre, és amikor az első teszten beülhetek ebbe az autóba, az tényleg a legjobb érzés a világon. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy azon két ember egyike lehetek, aki vezetheti ezt a gépet” – fogalmazta meg gondolatait a négyszeres világbajnok, akinek csapattársa idén is Valtteri Bottas lesz.

„Ilyen hihetetlen munka után szeretném, ha mindenki tudná, hogy mi is mindent beleadva állunk ki az első versenyre, és remélhetőleg legyőzzük majd a Bikákat és a Ferrarikat. A hatodik évemet kezdem meg a csapattal, és számomra is lelkesítően hat, hogy mindenkit ilyen motiváltnak látok. Semmi nem hasonlítható ahhoz az egységhez, ami ezen a csapaton belül kialakult az évek során. Minden kétséget kizáróan ez a legjobb csapat, hiszen képesek vagyunk mind együttdolgozni, ami engem is inspirál. Mindent beleadok ebben a szezonban. A végső cél az ötödik bajnoki cím!”

Bár úgy tűnik, hogy Hamilton már hosszú ideje a Mercedes gyári csapatának pilótája, valójában még mindig kevesebb versenyt teljesített velük, mint a McLarennel, ahol első hat szezonját töltötte. Ha minden a tervek szerint halad, az idei Magyar Nagydíjon jut majd el arra a pontra, amikor mindkét csapat versenyzőjeként ugyanannyi nagydíjrészvétel áll majd a neve mellett. Sikereinek nagyobb részét persze második munkaadójával könyvelte el, hiszen világbajnoki címek számában 3:1-re, futamgyőzelmekben pedig 41:21-re vezet nála a mercedeses karrier a mclarenessel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: