DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Eljátszott a befejezés gondolatával Alonso

Tavalyi Indy 500-os szereplése után merült fel a kétszeres bajnokban, hogy az F1 helyett inkább másik szériában induljon el – ma úgy látja, hogy ha meglépi, élete végéig bánta volna.

A McLarennél sorban negyedik évét megkezdő Fernando Alonso csupán tavaly októberben írta alá 2018-as szerződését: azt megelőzően hosszasan a pletykák tárgyát alkotta, hol folytatja a spanyol, csapatot vált-e, vagy – mivel versenyképes ülés már nem volt szabad – akár másik szériában versenyez tovább. A kétszeres világbajnok beismerte, valóban foglalkoztatta a Formula-1 elhagyásának gondolata, és azt is elmondta, miért vetette el végül ezt az opciót:

„Igen, elgondolkodtatott a szériaváltás lehetősége és Formula-1 abbahagyása” – mondta az F1 Racingnek. Ez akkoriban történt, mikor még a McLaren és Honda közös jövőnek nézett elébe. „Miután részt vettem az Indy 500-on tavaly, és visszajöttem, majd Ausztriában, Silverstone-ban versenyeztem, arra gondoltam, hogy talán a következő évben kipróbálhatok egy másik szériát, hogy teljes mértékben a tripla koronának szenteljem magam, elinduljak az Indyn és Le Mans-ban.”



„De úgy éreztem, nem ez a megfelelő idő, hogy kilépjek. Nem most, ilyen eredmények után, nem ilyen érzésekkel. Tudtam, hogy életem végéig bánnám, versenyzői karrierem hátralevő részében rossz szájízem maradna miatta. Egyértelmű, hogy még mindig sikerre vágyom. Nekem és a McLarennek befejezetlen ügyünk van. Azt hiszem, ez lesz az év, amikor ezek a dolgok mind megváltoznak. Egészen biztos érzéseim vannak ezzel kapcsolatban” – zárt derűlátóan Alonso.

Amellett, hogy a Renault-motorral befejezheti közös ügyét a McLarennel, Alonso másik vágyáról sem mondott le: csapata engedélyével a Formula-1 mellett a WEC-ben is teljes szezont fut, a Toyota színeiben harcba száll a Le Mans-i 24 órás megnyeréséért is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: