DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Rosberg megmutatta, Hamilton verhető

2018-ban ismét feltehetjük a kérdést: Valtteri Bottas vajon képes lesz-e Lewis Hamilton legyőzésére? Tavaly ez még csak egyszer-kétszer sikerült neki, idén azonban már más terveket sző a finn.

Az előző szezon vége felé már mutatott biztató jeleket Valtteri Bottas. A Mercedes év végén már sokkal inkább kezelhetővé vált, tehát ez is segítheti a finnt a minél jobb teljesítmény elérésében. Annak tudatában, hogy a csapat mennyit dolgozott a tavalyi autó hibáinak javításán, pozitív lehet Hamilton csapattársa. 

A Mercedes pilótája azt is tudja, hogy nem könnyű az első év eltöltése egy élcsapatban: „Lewis egy nagyszerű versenyző, és nem kell mérgesnek lennem, ha gyorsabb nálam. Egyszerűen csak el kell fogadnom, és tanulnom ezekből a versenyekből. Nyilván sokszor felkavart tavaly, amikor küszködtem az autóval, de ez mind a tanulási fázis része, és minden szezonban jobban megismeri az ember saját magát.”

 bottas-hami-legyozeserol-2018



„Pozitívan vágok neki az idei évnek, mivel tudom, hogy sok szép eredményt érhetek el versenyről versenyre. Már ismerem a csapatot, sokat tanultam tavaly, és teljes egészében tőlem függ, hogyan teljesítek” – folytatta Bottas azzal, hogy 2018-ban már rajta múlik minden.

„Ahhoz, hogy hosszú távon a csapatban maradhassak, szükségem van eredményekre, teljesítményre hétről hétre, és arra, hogy Lewist is megdolgoztassam. Ez tőlem függ” – magyarázta a finn pilóta azt, mi kell ahhoz, hogy megtarthassa állását a Mercedesnél.

Bottas szerint Rosberg már bizonyította, hogy Hamilton gyenge pontját is meg lehet találni, így nem tartja lehetetlennek a négyszeres bajnok legyűrését: „Nico nagyon keményen dolgozott, és három évig tartott neki Lewis legyőzése, de végül sikerült neki. Erre alapozva én is elhiszem, hogy ez lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: