DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso nem hisz a Honda további remeklésében

Pazar előszezonon van túl a Honda a Toro Rosso együttműködésében, hiszen szinte minden simán ment az erőforrásukkal a tesztnapok alatt. Fernando Alonso kételkedik a japánok további jó szereplésében.

Senki nem számított arra, hogy a Honda lesz az egyik legmegbízhatóbb erőforrás a 2018-as barcelonai teszteken. Márpedig ez a helyzet: Pierre Gasly az első héten a legnagyobb távot tette meg, összességében pedig a negyedik helyen végzett a megtett körök tekintetében a japánok erőforrásával, amivel csupán egyszer adódott egy kisebb gond a nyolc nap alatt.

Fernando Alonso és a McLaren gyakorlatilag három évet szenvedett a Honda megbízhatatlansága miatt, és a spanyol most is szkeptikusan áll a japán gyártóhoz: „Majd meglátjuk, hogyan szerepelnek Ausztráliában. Remek téli teszten vannak túl, és meg fogom tapsolni őket, ha az első ötben lesznek. De nem hinném, hogy így történne. Egy teszt nem olyan, mint amikor 21 versenyt kell teljesíteni három motorral.”

„Úgy gondolom, hogy az utolsó háromban vagy négyben lesznek, mi pedig a McLarennel az első ötben vagy hatban. Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Renault-ra válthattunk. Négy másodpercet javultunk az előző évhez képest” - fejtette ki a spanyol, hova várja az erősorrendben a Hondára váltó Toro Rossókat.

 alonso-a-hondarol-2018



A kétszeres világbajnok azt is megindokolta, miért optimista 2018-al kapcsolatban: „Nem látok okot, amiért pesszimistának kellene lennünk. A McLaren a második legsikeresebb csapat az F1 történetében, a Renault pedig egyike a valaha volt legjobb motorgyártóknak. Tele vagyunk önbizalommal, nem látom, miért ne jöhetnénk ki jól a dologból.”

„Nem változtak a terveink tél óta. Szerettünk volna javulni az utóbbi három évben, és a lehető legközelebb kerülni a három élcsapathoz. Most már ezen az úton haladunk. A McLaren a kilencedik helyről egészen közel kerülhet hozzájuk, és harcba is szállhat velük” - magyarázta Alonso a wokingiak nagyratörő terveit.

Kérdés, hogy a csapat tudja-e orvosolni a teszten keletkezett hibákat, mert ha nem, ismét nem olyan jövő vár a McLarenre az év elején, amit a fentiekben a spanyol felvázolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: