DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Renault nem zárja ki a dobogó lehetőségét

A 2017-es szezontól kezdve hatalmas fejlődés figyelhető meg a gyári francia gárdán. Ha folytatják ezt a tendenciát, nem ok nélkül álmodhatnak majd a dobogós helyezésekről.

A tesztek alapján már a franciák nagy eséllyel odaérhetnek a konstruktőri negyedik pozícióba. A Force India nem tűnik olyan erősnek, mint eddig, a McLaren gyors, viszont műszaki hibákkal küzdött, amiket nem biztos, hogy meg tudnak oldani Melbourne-ig. Így az eddigi két nagy ellenfél eltűnhet, bár az is igaz, hogy a többiek – például a remeklő Toro Rosso - nagyot fejlődhettek. 

Azt Alain Prost is elismeri, hogy a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt eléréséhez még sokat kell dolgozniuk: „2018-ban fejlődni fogunk, és alapjaiban véve erősebbek leszünk. Elméletileg az első három csapatnak megmarad az előnye, és biztosan nagyon nehéz lesz elkapni őket.”

„A szezon közepétől viszont lesznek új alkatrészeink és sosem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy a dobogón ünnepelhessünk” – folytatta a pozitívumokkal a Renault nagykövete.

 renault-a-dobogokrol-2018



Prost szerint a franciák még mindig a fejlődési fázisban vannak: „Úgy gondolom, hogy értelmetlen különleges célokat kitűzni, mert a motorversenyzés sajnos nem így működik. A csapat folytatja az építkezést: egyre több új alkalmazott jelenik meg Enstone-ban, aminek köszönhetően a gyár is egyre javul. Hamarosan ugyanez Viryvel is meg fog történni.”

„Mikor fognak beérni az erőfeszítéseink, holnap vagy sokkal később? Erről még korai lenne beszélni. Először meg kell állapítanunk, mekkorát fejlődtünk idén” – zárta a témát a korábbi négyszeres világbajnok.

A francia azt is elárulta, szerinte ki lesz a legerősebb az év elején: „A téli tesztekre alapozva Lewisnak van egy kevés előnye, a szezon viszont hosszú: 21 verseny. Bármi megtörténhet, és néhány dolog meglepetést is okozhat. Véleményem szerint például a Red Bull is nagyon versenyképes lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: