Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 16. vasárnap
F1

Horner: A Ferrari váltságdíjat követel az F1-ért

Helytelen, hogy a kilépéssel fenyegetőző Ferrari markában próbálja tartani a Formula-1 vezetését – a Red Bull meg sem próbálkozna hasonlóval, mivel a csapatfőnök úgy véli, az irányítás a Liberty Media és az FIA dolga.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke a 2021-es szabályokról szóló vitában bedobta az istálló legerőteljesebb ütőkártyáját: ha nem felel meg nekik a Formula-1 jövője, kiszállnak. Egy olyan megjegyzést is tett, mely szerint a sport tulajdonosa, a Liberty Media semmit nem tud az F1-es technológiáról – Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ez sértés, figyelembe véve, milyen szakembereket tud soraiban a vezetőség:

„Úgy vélem, ez tiszteletlenség Ross Brawn irányába, aki az F1 történetének egyik legsikeresebb mérnöke” – mondta a spanyol El Confidencialnak. Arra ki sem tért, hogy Brawn státuszára épp a Ferrarinál töltött eredményes évek alatt tett szert. Így folytatta: „Én azt látom, hogy a Liberty jól átlátja, miről szól ez az üzlet, és az ő feladatuk eldönteni, mi a legjobb. Lehet, hogy ez rossz lesz nekünk, a Ferrarinak vagy a Mercedesnek, de a Libertynek kell eldöntenie, milyennek akarja a Formula-1-et.”

„Elkerülhetetlen, hogy két harcmező jöjjön létre. A FOM és FIA meg fogja hozni a szabályokat, aztán a csapatok eldönthetik, hogy részei akarnak-e lenni vagy nem” – vázolta fel Horner a forgatókönyvet, amelynek szerinte meg kellene valósulnia. Hangsúlyozta, hogy a Red Bull nem fog olyan eszközökhöz nyúlni érdekei érvényesítéséhez, mint a Ferrari:

„Nem akarunk semmilyen mértékben befolyást gyakorolni. Ezt a világbajnokságot az FIA és FOM működteti, nekik kell tudni, hogy mit akarnak. Természetesen mindenki szeretné, hogy a Ferrari folytassa, fantasztikus ilyen ikonikus csapat ellen harcolni. De fogva tartani az F1-et váltságdíjért cserébe, az helytelen” – mondott ítéletet a Ferrari felett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?