Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 16. vasárnap
F1

Szirotkin nem érez nyomást Kubica miatt

A Williams hezitált a legtovább a 2018-as pilótái kiválasztásakor. Szergej Szirotkiné lett végül az ülés, aki nem félti az állását amiatt, mert Robert Kubica is szerepet kapott a csapatnál.

Sokak szerint az orosz versenyzőt csak pénze, és nem tehetsége miatt igazolta le a grove-i alakulat. Robert Kubica sem maradt teljesen hoppon, mivel ő lett 2018-ra a Williams tesztpilótája, és ha kell, versenyen is bevethetik.

Szirotkin nem aggódik amiatt, hogy leváltják Kubicára: „Sosem fogtam fel nyomásként a dolgot. Nyilván van nyomás rajtunk, de ez nem attól függ, hogy melyik pilóta az ember riválisa.”

A Williams orosz szerzeménye azt is elárulta, milyen kapcsolatot ápol a veterán lengyel pilótával: „Ha nem állnék készen, akkor nem vártam volna, hogy engem válasszanak, és valószínűleg itt sem lennék. Azt biztosíthatom, hogy elég jó a kapcsolatom Roberttel, így nincs is semmiféle nyomás vagy bármi más. Remek munkaviszony van közöttünk.”

 szirotkin-kubicarol-2018

Egyelőre úgy tűnik, nincs rossz kapcsolat a grovei-ak háza táján a versenyzők között. Épp ellenkezőleg, Szirotkin örül, hogy két olyan emberrel erősítheti csapatát, mint Kubica és Stroll. „Természetesen hatalmas tapasztalattal bír, amit próbálunk is megosztani egymás között. Őszintén szólva nagyon meg vagyok elégedve azzal, milyen a viszonyunk és ahogyan együtt dolgozunk Lance-szel és Roberttel.”

„A legjobbamat kell nyújtanom, és ha ezt sikerül kihoznom magamból, már elégedett lehetek” - árulta el a szezon kulcsát Szirotkin. Pár héten belül kiderül, hogyan kezdi meg a szezont az orosz, és tényleg jól döntött-e a leigazolásával a Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?