Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 16. vasárnap
F1

Hamilton sugárzik az önbizalomtól

A Mercedes valós tempója nem derült ki a tesztek alatt, mivel legjobb köreiket közepes abroncsokon teljesítették. Lewis Hamilton úgy érzi, minden simán ment, és pozitívan kezdhetik a szezont.

A Ferrari már mutatott valamit gyorsaságából, mivel feltették a hiperlágy gumikat az utolsó napokon, bár Raikkönen elmondta, hogy az SF71H gyorsabb eredményre is képes lehet az 1:17-es köridőnél. A Mercedes viszont talány, mivel a legjobb 1:19-es idejüket közepes keveréken futották, ami így is rendkívül erős versenytempónak tűnik.

Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a barcelonai tesztelést követően: „Igazán pozitív tesztet zártunk. Mindenen túl vagyunk és a megbízhatóság is remek. Mindenki hatalmas munkát végzett a háttérben, és nagyon büszke vagyok a csapatra. Elégedettek lehetünk az információkkal, amik birtokába kerültünk.”

 hamilton-elegedett-a-tesztek-utan

„Az autó és a pálya is sokkal gyorsabb a tavalyi évhez képest, amikor itt versenyeztünk. Az utolsó kifutásomon a versenyszimuláció közben 1:19-es köridőket futottam - ez a 2017-es kvalifikációs körömnek felelt meg” - folytatta a pozitívumokkal a négyszeres világbajnok.

Hamilton a többiekhez hasonlóan nem meri megjósolni az lehetséges erőviszonyokat:  „Nehéz megmondani, hol állunk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest, és ezt nem is fogjuk megtudni egészen az első versenyig. De úgy érzem, hogy annyi információt gyűjtöttünk, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk a szezonnyitóra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?