DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Egyszerre frusztrált és bizakodó a Renault

Carlos Sainz és a franciák ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul is eredményesnek nevezte a csapat barcelonai tesztjét, s az utolsó nap problémái ellenére is optimistán várják az idénynyitót.

A barcelonai teszt eredményei alapján úgy tűnik, a Renault előrelépett a 2017-es Formula-1-es szezonhoz képest: a Mercedes, Ferrari, Red Bull trió mögötti középmezőny éllovasainak tűntek a teljesítményük alapján. Sőt, az utolsó napig még megbízhatósági gondok sem igazán sújtották őket – ami nem is meglepő, hiszen saját bevallásuk szerint is erre koncentráltak az új erőforrásukkal –, pénteken azonban a váltó meghibásodása miatt sok időt veszítettek.

sainz-renault-barcelona-teszt-1



„Frusztráló volt a helyzet nekem és a csapatnak is, de ez nem árnyékolja be a tényt, hogy produktív hetet teljesítettünk Barcelonában” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Carlos Sainz az F1i.com szakportál hasábjain. „Bizonyos szempontból még jó is, hogy most hátráltatott minket ez a hiba, és nem a szezon közben, amikor mindez jobban fájt volna.”

Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezető igazgatója elmondta: egész pontosan egy szenzor hibásodott meg a váltóban, amely miatt azt teljesen újra kellett építeniük. Sainz viszont a nap végén még ki tudott hajtani a pályára, s a hiperlágy keveréken elért idejével harmadikként zárt: „Az utolsó néhány órában sikerült rámennünk a teljesítményre a lágyabb gumikon – és az autó elég jónak tűnt! Bizakodó vagyok a szezon előtt, már alig várom, hogy Melbourne-be utazzunk” – fogalmazott a spanyol, s Abiteboul is optimista hangvételben összegzett:

„Majdnem a teljes programunkat teljesíteni tudtuk a két hét során, számos jelentős eredménnyel, beleértve a saját rekordunk megdöntését az egy nap alatt Barcelonában megtett köröket illetően. Úgy érezzük, kezelhetőbbé vált az autó, ami előrelépést jelent tavalyhoz képest. De meg kell várnunk Ausztráliát, hogy lássuk, hol állunk az erősorrendben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: