DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy dolgot vár el idén Leclerc-től a Sauber

Első évét fogja kezdeni Charles Leclerc a 2018-as F1-es szezonban. Frederic Vasseur, a Sauber csapatvezetője árulta el a fiatal tehetséggel kapcsolatos idei elvárásait.

Az előszezoni tesztek utolsó napját hibával zárta Charles Leclerc: a határokat keresve a falnak csapta a Saubert, aminek köszönhetően órákat veszített. A svájci gárda csapatfőnöke tudja, hogy pilótája még a tanulási fázisban van, így még nem tesz nagy nyomást az újonc vállára.

Frederic Vasseur már hosszú ideje követi a monacói versenyző karrierjét: „Ismerem Charlest már.. nem 10 éve, de már majdnem azt is elérjük, mert gokartozni is nálunk kezdett.”

vassuer-leclercrol-2018



„Eddig nagyon sikeres volt. Majdnem mindent megnyert, de a következő lépés lesz a legnagyobb a számára. A GP3-ban vagy F3-ban és F2-ben nagyjából ugyanaz a helyzet. Az F1 már egy másik történet. Meg kell tanulni a gumik, az energia és a motor kezelését, ez pedig rengeteg dolog” - tért ki a francia szakember az alsóbb kategóriák és a száguldó cirkusz közötti különbségekre.

Vasseur a következőket várja el 2018-ban Leclerctől: „Először a pályát is meg kell tapasztalni egy F1-es autóval, és csak az első két vagy három helyszín után már van némi tapasztalata az embernek. Nem akarok túl nagy nyomást fektetni rá: nyilván teljesíteni is kell, de a legfontosabb nekem az, hogy sokat tudjon javulni a szezon közben.”

Érdekes lesz látni, hogy az alsóbb kategóriákat ennyire uraló Leclerc mennyire gyorsan tudja majd felvenni az F1 ritmusát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: