DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Az autónk sokkal jobb, de nem egy másodperccel gyorsabb

A versenyszimulációk alapján vonták le a következtetést a Mercedes tetemes fölényéről. Valtteri Bottas égre-földre dicsérte a W09 sebességét, de azt tagadta, hogy ennyivel jobb lenne a Ferrarinál és Red Bullnál.

Befejeződött a barcelonai tesztelés két hete, a látottak alapján pedig a szakértők többsége a Mercedesre tenné pénzét, annak ellenére, hogy a csapat – minden bizonnyal szándékosan – nem mutatta valódi tempóját, a legpuhább hiperlágy abroncson pedig egyetlen kört sem autózott. Valtteri Bottas szavaiból jól kivehető, mennyire erős és stabil autóval rendelkezik a címvédő istálló:

„Ehhez foghatót még sosem vezettem. Hasonló volt a helyzet tavaly, de idén még sokkal gyorsabbak lettünk, különösen a nagysebességű kanyarokban megnövekedett tapadásnak köszönhetően. Egyszerűen lenyűgöző, az 1-es, 2-es, 3-as és 9-es kanyarokban annyira gyorsak vagyunk, hogy érezni lehet az egész autót, ahogyan feszül és meghajlik, csodálatos érzés. Egyértelműen úgy érzem, az autó jobb, de ahogy már tavaly is elmondtam, óvatosnak kell lennünk, mert az új aszfalt miatt a pálya is gyorsabb lett” – idézi a grandprix247.com Bottast, aki a 2017-es autóval hasonlította össze a W09-et.



„Az alapján, amit az autó kezelésével és egyensúlyával, viselkedésével tapasztaltam általánosságban, egyértelműen nem a rossz irányba haladtunk. Úgy gondolom, sikerült javulnunk, az egyensúly sokkal inkább egyben van. Hogy a vezetési stílusomhoz jobban passzol-e? Én azt mondom, rajtam múlik, hogy sikerül-e magamhoz igazítani az autót. A kezdés mindenesetre jó volt” – folytatta a háromszoros futamgyőztes.

A teszten összevetették a Mercedes, Ferrari és Red Bull által elvégzett versenyszimulációkat, melyek egyes szakaszaiban a W09 egy másodperccel is gyorsabb volt a riválisoknál. Ez aggasztó kilátás az idény előtt, Bottas azonban határozottan kijelentette: „Egyértelműen nem vagyunk egy másodperccel a többiek előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: