DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren a „kisebb” hibákat magyarázza

Nem úgy alakult az előszezon a wokingiak számára, ahogyan azt eltervezték. Műszaki gondok miatt ők tették meg a legkevesebb kört a teszteken, de Boullier szerint ez Alonsót nem teszi boldogtalanná.

2017 szeptemberében, azaz elég későn derült ki, hogy a McLaren megszakítja a partneri viszonyt a Hondával, és a Renault-val folytatja. A franciák erőforrása merőben más, mint a Hondáé, így a McLarennek újra kellett terveznie a vázat a Renault motorjának beintegrálásához.

Egyelőre úgy tűnik, ez nem sikerült a legjobban, több a csapat által "kisebb" hibának nevezett probléma is előjött az előszezoni teszteken, a hűtéssel kapcsolatos probléma pedig okozhat fejtörést a csapat számára.

Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke a hibákat a következővel magyarázta: „Versenyképesek akarunk lenni, így a határainkat feszegetjük. A tavalyi motorváltás nyomást helyezett ránk a határidő miatt, ezért jöttek elő ezek a kisebb hibák. De úgy gondolom, hogy mindent ki fogunk javítani, és ha így versenyképesek lehetünk, megkapjuk, amit akartunk.”

 mclaren-a-hibakrol-2018



A francia szakember szerint Alonso nem elégedetlen a csapat teljesítményével: „Igen, ő valóban boldog. Egy hatalmas küzdőről van szó, így a legjobbakból is a legjobbat szeretné, és mindig többet akar. Ha megkérdezzük Lewis Hamiltont, hogy boldog-e, ő a következőt mondaná: 'Nem, erre még szükségem van, és ezt szeretném', ők egyszerűen mindig többet akarnak.”

„Alonso viszont másképp áll hozzá ehhez az évhez. Most nagyon sok időt töltött akkor is itt, amikor nem vezetett autót. Itt volt velünk, bevonta magát a munkába, és támogatta a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy boldog nálunk” - zárta nyilatkozatát Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: