DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Gyorsabbak is tudunk lenni

A körrekord közelében zárta a szezon előtti felkészülést Raikkönen, aki szerint az űridő ellenére még van bennük tartalék. Csapattársához képest volt mit ledolgoznia, de termékeny napot zárt a finn.

Az F1-es barcelonai teszt utolsó napjára Kimi Raikkönen ülhetett az SF71H volánja mögé. Volt is dolga nem kevés, hiszen Sebastian Vettelnek a múlt heti zord időjárás alatt jobban jött ki a lépés, így a finn jelentős kilométerhátrányba került csapattársával szemben. Ma viszont kedveztek számára az égiek, így a kellemes spanyol tavaszt kihasználva rendületlenül rótta a köröket. 157 körnél állt meg nála a számláló, ami a nap egyik egyéni legjobbja lett. Raikkönen jó érzésekkel szállt ki autójából.

raikkönen-test-2018-action2



 „A múlt heti teszt az időjárás miatt nem sikerült valami jól, de az utolsó napunk értékelhető lett. Érzésre rendben volt az autó, de hogy ez mire elég, azt majd két hét múlva megtudjuk. Eddig megbízható volt a technika, jók a benyomásaim róla, viszont fejlődni mindig lehet, és ez nem is fog változni, amíg ezt az autót használjuk” - idézte őt a racefans.net.

Vettel tegnapi, 1:17-182-es pályacsúcsától mindössze 39 ezredmásodpercre maradt el Raikkönen mai hiperlágyas leggyorsabb köre, ez alapján tehát a két ferraris pariban van. 2007 világbajnoka szerint akár ettől jobb tempóra is képesek lennének, ám kétséges, hogy a Spanyol Nagydíjon egyáltalán használhatják-e majd a legpuhább gumikeveréket, így egyszerűen nem volt értelme tovább hajszolni a köridőt. „Biztos vagyok benne, hogy ha akarnánk, még tudnánk gyorsabbak lenni, ez viszont itt semmit sem jelent. Két hét múlva minden kiderül, addig is pont ugyanúgy találgatunk, mint a teszt kezdetén” – zárta rövidre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: