DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Legyőzni a Force Indiát - Sainz szerint negyedik lehet a Renault

Carlos Sainz szerint a francia F1-es csapat ismét közelebb került az élmezőnyhöz, idén akár már a negyedik legerősebb gárda is lehet. Közvetlen riválisnak két meglepő nevet említett a spanyol.

Visszatérése óta folyamatosan azon dolgozik a Renault F1-es csapata, hogy 2005 és 2006 sikereit megismételhesse. Folyamatosan előrelépdelve tavaly a konstruktőri hatodik helyet sikerült bebiztosítaniuk, a meglévő lendülettel pedig idén akár már a középmezőny elejébe is odaérhetnek. Pilótájuk, Carlos Sainz szerint pontosan ez a céljuk, bár ehhez a többieknek is lenne néhány szava.

 sainz-2018-portre-renault



„Tudjuk, hogy az Ausztrál Nagydíj megnyeréséért a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari fog megküzdeni” – idézte őt a csütörtöki tesztnap végén a Racer. „Ez minket nem érint – a mi dolgunk az, hogy a lemaradásunkat folyamatosan, évről évre csökkentsük. A negyedik hely egyértelműen elérhető számunkra, de nehéz feladat lesz, hiszen a középmezőny mindig nagyon kiegyenlített. A Haas és a Toro Rosso már most tisztességes köridőket produkál, így egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.”

Csütörtökön egy fél gyakorlónap állt Sainz rendelkezésére, ám ez is elég idővel szolgált arra, hogy egy teljes programot teljesítsen. 69 problémamentes kört futott, és többek között egy új első szárnyat is letesztelt. „Ma érkezett néhány fejlesztés, amit ki kellett próbálnunk. Ahogy telnek a napok, úgy igyekszünk lépésről lépésre folyamatosan erősödni. Sikerült egy újabb teljes programot végigcsinálnunk, ami elégedettséggel tölt el. Mindig tanulunk valami újat” – zárta.

A Formula-1 mezőnyének ma van az utolsó lehetősége, hogy elvégezze a végső simításokat, hiszen a pénteki nappal hivatalosan zárul a 2018-as F1-es idény előszezoni tesztsorozata. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: