DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull nem kér Wolff tanácsából

Toto Wolff nemrégiben a sajtón keresztül adott egy gúnyosnak ható tippet a Red Bullnak, hogyan lehetne gyorsabb másfajta kenőanyagokat használva. Christian Horner most megvédte csapata döntését.

A Red Bull az egyetlen olyan nem gyári F1-es csapat, amely a motorpartnerétől eltérő kenőanyagokat használ saját erőforrásaihoz. Az energiaitalosok az ExxonMobilra esküsznek, míg a többi Renault-vásárló és maga a gyári istálló is a BP/Castrol termékeit alkalmazza. Wolff, a Mercedes csapatvezetője a sajtón keresztül üzent a Red Bullnak, hogy ezzel a filozófiával talán nem a legjobb, vagyis inkább nem a leggyorsabb utat járják. Christian Horner nem várt sokáig a labda visszaütésével, és megvédte csapata döntését. Számukra a plusz költségek ellenére is megéri ez a megoldás.

verstappen-2018-teszt-action



„Mi ebben előnyt látunk” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „12 hónapja dolgozunk az Exxonnal, és nagyszerű kapcsolatot ápolunk egymással. Kiváló termékeket gyártanak, amelyek tavaly három nagydíjat nyertek meg. Nyilván teherrel is jár egy ilyen döntés, hiszen így saját tesztelés céljából külön ki kell bérelnünk a motor próbapadját. Ennek mi álljuk a költségeit, de nem cselekednénk így, ha nem profitálnánk belőle. Az Exxon nagyszerű csapat kiváló reakcióidővel, ezek pedig számunkra hasznos tényezők” – védekezett a csapatvezető.

A Mercedesnél többen is komoly fenyegetésként tekintenek idén a Red Bullra, ám Horner szerint a barcelonai tesztekből nem lehet egyértelműen felállítani az erőviszonyokat. „Szerintem ennyiből túl nehéz következtetéseket levonni, maximum a kép körvonalai váltak láthatóvá. A Mercedes kiváló formában van, de a Ferrari is erős. Reméljük, hogy mi is a környékükön vagyunk – nagyszerű lenne, ha idén több csapat is a címért küzdhetne, de a Mercedes egyértelműen favoritként kezdi az évet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: