DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Honda idén a McLaren elé kerül?

Rendkívül nyugodt és elégedett légkörben dolgozhat a Honda a Toro Rosso oldalán, ez pedig egyelőre meghozza gyümölcsét. A csapat szerint legkésőbb az év második felében legyőzik a McLarent.

Azok után, hogy tavaly a McLaren háza táján minden egyes probléma okozójának a japán gyártó tűnt és ezt így is kommunikálták, idén gyökeres fordulatot vettek az események. A wokingi istálló képtelen zöld ágra vergődni a Renault-motoros autóval, amely lépten-nyomon lerobban. A pénteki tesztnapon már Alonso első gyors körében meghibásodott a McLaren.

Egyelőre úgy tűnik, ismét motorhiba lépett fel Fernando Alonsónál. Mindeközben a tavaly rengeteget ekézett és gyakorlatilag nevetség tárgyává vált Honda elkapta a fonalat. Az eddig tökéletes megbízhatóság mellett teljesítményben is határozott felzárkózásba kezdett a japán gyártó, a Toro Rosso legnagyobb örömére.

Hogy idén miért sikerül, ami az előző években nem állt össze? „Természetesen azért, mert nagyszerű légkörben, boldogan dolgozhatnak. Nem amiatt, hogy látják, a McLaren súlyos gondokkal küszködik, hanem mert a tavalyihoz alapvetően nagyon hasonlító motorral gyorsak a Toro Rossóval. Úgyhogy az erőforrás jó és megbízható is, emiatt a boldogság” – mutatott rá Kaz Kawai újságíró a Marca sportnapilapban.

Most már nem a Honda a nevetség tárgya, hanem inkább a McLaren?


„A Honda nem akart szakítani a McLarennel, pedig folyamatosan csak a kritikát kapták tőlük. Most sokkal nyugodtabbak, sőt elégedettebbek is lehetnek, mivel a motor jó és még rengeteget fog fejlődni. A gyártó többször is hangsúlyozta, hogy sokkal könnyebb a Toro Rossóval együtt dolgozni” – tette hozzá az újságíró.

Az elégedettség pedig kétirányú. „Nagyon boldogok vagyunk a Honda oldalán. Most már biztosan tudom, hogy nagyon versenyképes csomagot kínálnak nekünk, amivel a szezon során folyamatosan fejlődünk, végül pedig még tovább faragjuk a hátrányt. Végső célunk az, hogy a középmezőny elejére érjünk. Nem igazán érdekel a McLaren, de biztos vagyok abban, hogy végül versenyképesebb csomagunk lesz, mint nekik” – jelentette ki magabiztosan Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke.

Annyi bizonyos, hogy óriási fricska lenne, ha a Toro Rosso-Honda legyőzné a McLaren-Renault-t már az együttműködés első évében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: