DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel szerint még nem mérvadóak a köridők

Sebastian Vettel óriási idővel zárta az előszezoni tesztek második hetének csütörtökét, de úgy véli, ezt még nem szabad alapul venni, mivel a többiek főleg a versenyszimulációt gyakorolták.

Bár már kezdenek körvonalazódni a 2018-as erőviszonyok, Sebastian Vettel még mindig óvatos a jóslással kapcsolatban. Ennek oka, hogy a legfőbb riválisai  - a Mercedes és a Red Bull - a hosszú etapokat gyakorolták, és a legpuhább gumik nem a közvetlen élcsapatoknál kerültek elő csütörtökön. 

Sebastian Vettel majdnem egy másodperccel döntötte meg Daniel Ricciardo nem hivatalos pályacsúcsát, de a német szerint több tényezőt is figyelembe kell venni: „Azt hiszem, most rossz következtetés lenne, ha az időket is néznénk - vannak fontosabb dolgok egy jó körnél. A pálya ma elég gyors volt, és egy kicsit más programot teljesítettünk a többieknél: sok kört futottunk, és a versenyszimuláció után egy izmos időt is összeraktunk.”

vettel-a-koridokrol-2018



„Nagyon elégedett vagyok a köreimmel és az autóval kapcsolatos érzéseimmel: minden tekintetben javultunk. Most már egy kicsit jobban megértjük az idei modellt, de még mindig vannak dolgok, amik homályosak számunkra, ez viszont teljesen normális” - folytatta Vettel az idei Ferrariról.

A négyszeres világbajnok nem tudja megjósolni, hol állhatnak jelenleg: „Más az aszfalt, és így a pálya is, ami egy kicsit nehézkessé teszi az összehasonlítást a 2017-es modellel, de úgy érzem, előreléptünk. Ez attól függ, hol vannak a többiek, ami a következő hetekben fog kiderülni.”

„A megbízhatóság rendkívül egyenletes volt - szinte semmilyen problémába nem ütköztünk, le a kalappal a srácok előtt a gyárban. Még mindig sok minden szerepel a terveink között, és természetesen szeretnénk mindent kipréselni az autóból” - zárta a legfőbb pozitívummal a gondolatmenetét a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: