DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brown: Alonso addig marad, ameddig akar

Nem csak sima munkakapcsolat van Fernando Alonso és Zak Brown között, hanem kifejezetten baráti viszonyban vannak egymással. Brown szerint a spanyol a McLarentől mehet nyugdíjba.

Egyelőre nem úgy kezdődik a 2018-as év a McLaren-Renault számára, ahogy tervezték. A versenyautó igen nagy gyakorisággal lerobban, ráadásul szinte mindig valami más hibásodik meg rajta. Előfordult már malőr a kerékanyával, a hidraulikával, az akkumulátorral és a motorral is az elmúlt másfél hétben.

Ugyanakkor a McLaren gyorsnak tűnik, csak még a megbízhatóság hiányzik. Ha sikerülne ebben is előrelépnie az istállónak, akkor Fernando Alonsót hosszú évek után ismét az élmezőnyben köszönthetnénk. Márpedig ha jól teljesít az autója, akkor Alonso boldog és ha boldog, akkor tovább versenyez – legalábbis így véli a spanyol pilóta főnöke.

Ha Alonso versenyképes autót kap, jó eséllyel sokáig marad - legalábbis Brown szerint


„Hosszú távon egyeztünk meg Fernandóval. Nagyon jól érzi magát itt, a McLarennél. Őszintén szólva, még nem is láttam őt soha ilyen boldognak, mint szerdán. Egészen hosszú távú, közös terveink vannak” – nyilatkozta Zak Brown vezérigazgató, a Crash.net szakoldalnak.

„Annyira szereti a versenyzést, hogy folyamatosan késztetést és vágyat érez, hogy más versenyágakban is kipróbálja magát. Szeretném azt hinni, hogy karrierjét a McLarennél fejezi be, nem csak a Formula-1-re értendően. Ameddig csak akar, versenyezzen csak és szeretnénk, ha mindezt velünk közösen tenné” – tette hozzá Brown.

Mindenképpen biztatóbb a helyzet a spanyol ász számára, mint tavaly ilyenkor, de még mindig úgy fest, hogy a wokingi istálló nem ért oda a közvetlen élmezőnybe. A Mercedes, a Ferrari és a Red Bull feltétlenül jobb egyelőre a McLarennél, de feltűnően feljövőben van a Renault és (az elmúlt másfél hét alapján nem is annyira hatalmas) meglepetésre a Toro Rosso-Honda. Pikáns lenne egy McLaren-Toro Rosso harc a jobb pontszerző helyekért, igazi presztízsküzdelmet láthatnánk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: