DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ericcson: Le tudom győzni Leclerc-t

A svéd F1-es idén kemény ellenféllel kell, hogy szembenézzen: a tavalyi F2 bajnoka, a Ferrari-nevelt Charles Leclerc lesz a csapattársa. Ericsson ebben látja az alkalmat, hogy képességeit bizonyítsa.

Marcus Ericsson a Sauber istállójánál idén az ígéretes fiatalt, Charles Lecler-t kapta csapattársként, így az idén ötödik F1-es szezonját kezdő svédnek fel kell kötnie a nadrágot, ha hosszabb távon is meccsben akar maradni a királykategóriában. Az idősebb sauberes az eheti barcelonai felkészülésen ejtett el pár szót újdonsült riválisáról. „Benyomásom szerint egy nagyon jó pilóta és személyiség ő” – írta a Rafefans.net. „Alázatos srác. Már tavaly év végén megismerhettem, és nem kérdés, hogy mekkora tehetségről van szó. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne hinnék saját magamban – úgy gondolom, ha szoros küzdelemben is, de le tudom őt győzni."

ericsson-portre-2017



Ericssonnak tavaly szintén egy nála tapasztalatlanabb pilóta, a Mercedes-nevelt Pascal Wehrlein volt a csapattársa, akivel úgy érzi, egész szezonban pariban volt. Idén ugyanezt ismételné meg Leclerc-rel is. „Tavaly Pascal közel volt a mercedeses üléshez, de végül nálunk kötött ki a Saubernél. A csapattársak teljesítményét nézve szerintem egész évben mi voltunk a legközelebb egymáshoz. Ez jó mérce volt számomra, csak az a fájó, hogy az autó miatt nem tudtuk ezt igazán megmutatni. Idén Leclerc-t kaptam meg, aki az utóbbi évek egyik legígéretesebbnek tartott újonca az F1-ben. Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy megmutassam, mire is vagyok képes az autóban.”

Úgy látszik, nagy az egyetértés a két versenyző között, már ami az idei autójukat illeti, ugyanis a Sauber C37-ről eddig egészen hasonló tapasztalatokkal gazdagodtak. A mai (szerdai) napon a svéd vezetett, holnap pedig a monacóin a sor a tesztelésre. „A körülmények nem voltak valami ideálisak, ez pedig nehezítette a tesztet. Ettől függetlenül az jó dolog, hogy eddig mindkettőnkben hasonló benyomásokat keltett az autó. Meglátjuk, holnap ő mire megy. Okos fickóról van szó, így megbízom az érzéseiben. Remélhetőleg jó napjuk lesz” – zárta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: