DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll máris vezető szerepre törne

A tavaly ilyenkor még csak csetlő-botló újonc, Felipe Massa visszavonulásával magabiztosan érzi, átveheti a vezérszerepet a Williams istállónál. Valóban képes lehet erre egyetlen szezon után a kanadai?

2017-ben egyértelmű volt a viszony, a rutinos, sokat megélt Felipe Massa mellé érkezett csapattársként a szinte semmilyen Formula-1-es tapasztalattal nem rendelkező, tizennyolc éves, kanadai Lance Stroll. Az elején nem is találta a helyét a Formula-3-ból éppen csak fellépő újonc, a téli teszteken és az első versenyeken is meglehetősen alulteljesített.

Végül azonban (kemény munkával és némi szerencsével) az év végi összesítés 12. helyét csípte el, nem sokkal lemaradva a rutinos, ám nagyon peches csapattárstól, miközben még egy dobogós helyet is szerzett Azerbajdzsánban. A grove-i istálló Stroll mellé az idei évre Szergej Szirotkint szerződtette, aki szintén újonc.

Stroll úgy érzi, máris a csapat vezére lehet


Egyetlen teljesített évad után Lance Stroll máris megérett volna a vezérszerepre? „Hogy a csapat vezetőpilótája lennék-e? Igen, ez biztos. Úgy vélem, mi együtt jó csapat leszünk, beleértve Robert Kubicát is. Neki sok tapasztalata van és vezette is néhányszor az autót. Úgy vélem, jó ötletei vannak, hogyan lehetne fejleszteni a gyengeségeinken” – nyilatkozta a fiatal kanadai.

„Egyelőre nehéz megmondani, hol állunk a rangsorban. Ha az autó alkalmas lesz minden hétvégén a pontszerzésre, akkor bármi megtörténhet. Egy dobogós helyezés mindig lehetséges, ha a megfelelő helyen vagyunk a megfelelő időben, de az autók között nyilván különbségek vannak”.

„Ha a gép a nyolcadik helyre jó, akkor mindent ki akarok hozni belőle, hogy meg is szerezzük. Ha csak a 13. pozícióra elég, akkor az kell, hogy legyen a cél. Először meg kell néznünk, hol állunk. Egyértelmű, ha nagyon versenyképesek leszünk és az első sorokból indulhatunk és dobogós helyezéseket szerezhetünk, az fantasztikus lenne. De először látnunk kell, mit tudunk” – tette hozzá Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: