DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kapós menyecske lett a Sauberből

Úgy tűnik, jótékony hatással van az Alfa Romeo a Sauberre. Az ikonikus márka érkezésével a hinwiliek hirtelen támogatókat kezdtek bevonzani, így most azt kell bizonyítaniuk, hogy méltók a figyelemre.

Tavaly év végén lett hivatalos, hogy a legendás olasz márka a Formula-1-be visszatérve a Sauber istállójának névadó szponzorává válik. Az üzletre tekinthetnénk marketingfogásként, ám az autók felmatricázásától többről van itt szó: a Frederic Vasseur által irányított csapat a Ferrarival fűzte szorosabbra a kapcsolatot, így az idei évre többek között az olaszok legfrissebb erőforrását is megkapják. A csapatfőnök a Racer weboldalának elárulta, az egyezség óta nevük sokkal kapósabb lett a piacon.

alfasauber-2018-test



„Mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy egy történelmi márkával kerültünk kapcsolatba. Egy ilyen szintű támogató mindenképp előrelépés számunkra. Hirtelen sokkal vonzóbbak lettünk mind a szponzorok, mind a munkaerő szemében - amint bejelentettük az Alfa Romeóval kötött megállapodásunkat, az önéletrajzok tornyosulni kezdtek az asztalomon. A csapat, a támogatók és a leendő dolgozók is egyfajta elvárással kezdtek ránk tekinteni. Ideális lépés volt ez, amitől mindenki jobban érzi magát.

 Érzi Vasseur, hogy egy ilyen üzlettel hirtelen sokkal több szem szegeződik csapatára, így idén ahány lehetősége csak van, mindet kihasználná a bizonyításra.

„Nehéz megjósolnom, a rajtrács melyik részén fogunk elhelyezkedni, de szerintem nem is mindig jó ötlet ilyesfajta célt kitűzni. Számomra az a legfontosabb, hogy képesek legyünk fejlődni. Tisztában vagyunk azzal, hogy hol tartottunk tavaly - nagyon messze –, és azzal is, hogy hol tartunk most.  Az elsődleges számunkra az, hogy utolérjük a mezőnyt, és fejlődjünk a szezon során. Minden részlegünket megerősítjük, miközben folyamatosan új munkaerő csatlakozik hozzánk. Bizonyítani akarjuk, hogy a tavalyi formánkhoz képest jobbak vagyunk. Minden egyes versenyhétvégén meg kell mutatunk, hogy a helyes irányba tartunk.”

A csapat egyik pilótája, Marcus Ericsson szerint jó jel, hogy az idei autójában jelentős potenciál rejlik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: