DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren már szinte várta a hibákat

Már a múlt hete sem alakult zavartalanul, az utolsó négy tesztnap kezdetén pedig újabb két, különálló meghibásodás hátráltatta a McLaren-Renault felkészülését, Eric Boullier azonban a tőle megszokott nyugodtsággal értékelte a helyzetet.

Kedden Stoffel Vandoorne volt munkában az MCL33 volánjánál, viszont lényegesen több időt kellett a bokszban ülnie, mint amennyit a pályán lehetett, hiszen mindössze 38 kört tett meg a teszt nyolc órája során – ekkora táv teljesítése pedig nagyjából egy órát vesz igénybe. A belgát délelőtt egy elektronikai, délután pedig egy hidraulikai fennakadás állította meg, amelyekkel aztán hosszú időt bíbelődtek a garázsban a szerelők, és a második problémát követően már nem is láthattuk többet a pályán a narancssárga versenyautót.

DXoKeBRW4AApt5s



„A mai nap nagy kihívásokat tartogatott, mivel a problémák többször is megszakították a programunkat” – kezdte keddi összegzését Vandoorne. „Párszor kint ragadtunk a pályán, és mindent próbáltunk alaposan átvizsgálni, hogy teljesen felkészülten várhassuk a holnapot. A meghibásodások nem voltak különösebben komolyak, viszont sok időbe telt a kijavításuk, így nem tudtunk annyit tesztelni, amennyit terveztünk.” A belga végül még nyugtatólag hozzátette, a délutáni erős és szeszélyes széljárás egyébként is csökkentette volna a szerzett adatok használhatóságát.

Eric Boullier-nek az elmúlt három évből már bőven van tapasztalata arról, hogyan kell nyilatkozni a nem a várakozások szerint alakult tesztek és versenyek után, így most is igyekezett egy kézlegyintéssel elintézni a jórészt elszalasztott nap jelentőségét.

„A napunk nem úgy alakult, ahogy terveztük, de ennek ellenére nem túlságosan aggódunk a mai problémáink miatt. Persze nem nevezhetjük termékenynek a napunkat, de az akkumulátor meghibásodása és a hidraulikus szivárgás tipikusan olyan apró gondok, amiket szinte már várjuk, hogy felüssék a fejüket a tesztelés során, hogy ezek által is minél jobban felkészülhessünk az előttünk álló szezonra” – mondta a francia.

Szerdán Fernando Alonso ül autóba, aki legutóbbi Instagram-bejegyzése szerint felettébb várja már a bevetést, és közben persze reméli, hogy ő hasznosabban töltheti majd a napot, mint most csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: