DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Meglepetést okozhat idén a Honda

Igazán nem panaszkodhat az elmúlt években lesajnált japán gyártó, idén a Toro Rosso és pilótái meglehetősen körülrajongják. Igaz, egyelőre rá is szolgálnak, az istálló pedig elkezdett merészebben tervezni.

Az elmúlt héten minden napra jutott egy-egy, a Hondát dicsérő nyilatkozat a Toro Rosso vezetősége és pilótái részéről és egyelőre maga a gyártó is meglehetősen elégedett a fejlődéssel, amit tavalyhoz képest látványosan előhúztak a cilinderből. Egyelőre megbízhatatlanságnak nyoma sincs.

Nemrég Pierre Gasly aposztrofálta úgy a japán erőforrást, mint egy óramű, ami kifogástalanul működik, de a Toro Rosso csapatfőnöke és technikai igazgatója is teljesen meg van elégedve az eddig látottakkal. Brendon Hartley, az istálló új-zélandi versenyzője egyenesen úgy véli az első heti tesztek után, hogy ez a csapat lehet az idény nagy meglepetése.

Már-már nevetség tárgyává vált tavaly a Honda, annyira gyakran hibásodott meg, ráadásul rettentően gyenge teljesítményt is nyújtott, emiatt végül a McLaren három évad után szakított a japán gyártóval és a Renault-val szerződött le három évre. A Honda pedig a Toro Rossóhoz „menekült” szintén három évadra.

Végre kifizetődik a Honda kemény munkája?


Mindenki meghökkenésére a faenzai csapat tette meg a legtöbb kört az első, négynapos téli teszten Barcelonában, összesen 324-et, mindezt a legkisebb probléma nélkül, ez pedig nagy dicséret a Hondának. Brendon Hartley önbizalmát meg is hozta a konstrukció várakozáson felüli teljesítménye.

„Igazán optimista lettem a Toro Rosso-Honda házasság kapcsán. Őszintén úgy hiszem, sok embert meg tudunk lepni idén. Látom, milyen keményen és jól dolgozik a Honda, alig várom a szezont” – nyilatkozta Brendon Hartley, aki tavaly már (beugróként) bemutatkozhatott a Formula-1-ben.

Mik a kitűzött célok Hartley számára? „Ismerem magamat és a céljaimat és hogy mit szeretnék elérni. Nehéz számokban megmondani, de pályafutásom során először pontszerző helyen végeznék. Ha pedig lehetőség nyílik rá, akkor akár dobogós pozícióban is” – tette hozzá az új-zélandi pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: