DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ericsson: Idő kell, de jók leszünk

Rengetegen a stabil középmezőnybe várták idén a Saubert, ám a javulás egyelőre várat magára. Rutinos versenyzője szerint nem kell félni, csak időre van szükség a sok újítás kiismerésére, meglesz a fejlődés.

Az Alfa Romeo érkezése és a Ferrarival vállalt szorosabb szövetség miatt a szakértők és maga az istálló is arra számított, hogy a svájci alakulat tavalyhoz képest ugrásszerű fejlődésen megy keresztül. A téli tesztek azonban kijózanítóan hatottak, a Sauber továbbra is a sor végén maradt.

Ugyanakkor a legkevésbé sem biztos, hogy ez így is marad a következő hónapokban. Marcus Ericcson, a csapat pilótája szerint csak megfelelő mértékben ki kell ismerni a C37 rengeteg új fejlesztését, a javulás fokozatosan látható lesz. A radikálisan új design előbb-utóbb meghozza a várva várt hatást.

Az első hét nem igazán sikerült, de a konstrukcióban nagy a potenciál


„Több csapat is motorszállítót váltott, nekik ugyanúgy változtatniuk kellett bizonyos dolgokon. Nekünk elég ránézni az autó oldalára és láthatjuk, mi terveztük át leginkább a versenyautót. Mind mechanikailag, mind aerodinamikailag szinte mindenen változtattunk”.

„Két évvel frissebb motorunk van, mint tavaly, mi újultunk meg leginkább, a teljes csomag figyelembevételével. Rövid távon ez akár átmeneti visszaesést is okozhat. Igen, ez kockázatot rejtett magában, mert a tavalyi évhez képest egészen más koncepció alapján terveztünk mindent. Minden egyes körre szükségünk van, hogy egyre alaposabban kiismerjük az autó minden porcikáját” – nyilatkozta Ericsson.

„Azt már most látjuk, hogy hatalmas potenciál rejlik az autóban, de időre van szükségünk, hogy teljesen felfedezzük a lehetőségeket. A beállítások és az autó reakcióinak kiismerése sok időt igényel és ezzel nemigen tudtunk foglalkozni a múlt héten. Az időjárás nagyon keresztbe tett, de talán ezen a héten már próbálgathatjuk és megtehetünk annyi kört, amennyit csak lehetséges” – tette hozzá pozitívan a tapasztalt svéd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: