DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussenből IndyCar-pilóta lehet

A mezőny dánját is foglalkoztatja az Indy 500-on való indulás, azzal együtt pedig a teljes szezonban is részt venne – néhány éve majdnem ez történt. Alonsóval ellentétben viszont nem akar más szériát az F1-gyel vegyíteni.

A Haas pilótája, Kevin Magnussen is a versenyzők azon csoportjába tartozik, akiknek nem kizárólag a Formula-1-ben vannak karrierambícióik. A 25 éves versenyző titkos vágya, hogy az Indianapolis 500-on próbálja ki magát. Fernando Alonso tavalyi szereplése – és tervezett WEC-idénye – óta tudjuk, hogy erre akár a Formula-1-es versenyzéssel párhuzamosan is sor kerülhet. Magnussen azonban leszögezte, ő csakis királykategóriás szereplése után vállalkozna rá:

„Szeretnék részt venni rajta. Soha nem ütemezném be a Formula-1 mellé, de szívesen elindulnék. Ez egy olyan dolog, amiről néha éjszakánként álmodom. Igazán megmozgat” – mondta a crash.net-nek Magnussen, akit a teljes IndyCar-szezon sem hagy hidegen: „Az Indy 500-nál többet szeretnék. Szeretnék egész szezont teljesíteni az IndyCarban, ha elindulnék (az Indy 500-on), azt hiszem. De hogy esélyem lesz-e rá, nem tudom. Ha itt 15 évet versenyzek, kérdés, hogy utána át akarnék-e menni oda. Talán igen, talán nem.”



Emlékezhetünk rá, hogy Magnussen 2015-ben, mikor Fernando Alonso érkezése miatt a McLaren versenyzőből tartalékká fokozta le, szériát keresett, ahol szerepelhet, a fő jelölt pedig az IndyCar volt. Nagyon közel állt hozzá, hogy megegyezzen az Andretti csapattal:

„Felkerestem az Andrettit Indianapolisban, tárgyaltam velük, és majdnem lett is belőle valami, nagyon, nagyon közel álltunk hozzá. A McLarennel viszont nem úgy sültek el a dolgok, ahogyan szerettem volna. Részükről nem igazán volt meg a szükséges támogatás. Előtte mögöttem álltak, de abban a pillanatban, be kell ismernem, nem túl jó munkát végeztek. A vége az lett, hogy egyáltalán nem vezettem, és kiesett egy teljes szezon. Katasztrófának éltem meg, ahogy bármelyik versenyző tenné. Tehát nem lett belőle semmi” – elevenítette fel a történteket Magnussen, aki tartalékpilótaként Ausztráliában beugrott Fernando Alonso helyére, de a nagydíjon már nem rajtolt el a McLaren műszaki gondjai miatt.

Felmerülhet az a kérdés, hogy ha 2015-ben Magnussen helyet kap az IndyCarban, visszatért volna-e a következő szezonban az F1-be, vagy megragad a tengerentúlon. „Ez nem szükségszerű, nem gondolom így. Ha úgy nézzük, akkor jobbat tett volna a karrieremnek egy versenyzéssel töltött szezon. Ennek ellenére szerintem akkor is megtalált volna a lehetőség, melyet végül megkaptam” – válaszolt a felvetésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: