DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz: Mintha el sem kezdtem volna a tesztelést

A Renault spanyolja a negyedik legtöbb kört teljesítette az első barcelonai gyakorláson, ennek ellenére úgy érzi, nem tudott megfelelő programot futni a katalán F1-es pályán.

Az esővel, hóval és hideggel tarkított négy nap során Sainz 151 kört pakolt az R.S.18-as-ba – nála csak Pierre Gasly, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas töltött több időt a pályán. A spanyol úgy érzi, hogy egy igazi tesztnapja sem volt, viszont bízik abban, hogy autója előrelépést jelent elődjéhez képest. „Még nem teszteltem. Persze voltam a pályán, de nem igazán kezdtem el tesztelni az autót, beállítani, ahogyan nekem tetszik, vagy elindulni egy bizonyos irányba” – idézte Sainzot a Motorsport.



„Nem éreztem magam otthonosan az autóban, de éppen ezért úgy vélem, nagy potenciál rejlik bennünk. Ha megfelelően csináljuk a dolgokat, és a helyes irányba indulunk el, sokkal otthonosabban fogok mozogni majd benne” – mondta a spanyol, akinek leggyorsabb, közepes keveréken futott köre 1,6 másodperccel maradt el Lewis Hamilton legjobbjától. „Pozitív jel, hogy sikerült munkára fognunk a közepes keveréket, nem voltak sokan, akik ezt használták volna, mi pedig elég sokat autóztunk rajtuk. Egyensúly terén még van hová fejlődnünk, ezért türelmesnek kell lennem, és várnom a következő hétig.”

Noha a tavalyi év utolsó négy versenye segített Sainznak az akklimatizálódásban a Renault-nál, szerinte a lehető legtöbb kilométerre van szüksége ahhoz, hogy a saját képére formálja az R.S.18-ast. „Most csak tesztelnem kell, mert a versenyzés nem ugyanaz. Édesapám azt mondta, hogy a versenyeket a teszteken lehet megnyerni, viszont erre nem igazán volt lehetőségem. Melbourne általában jó hozzám, szerintem azért, mert a tesztek utolsó napját mindig olyan autóval zárom, amely önbizalommal tölt el, és úgy tudom támadni az ottani utcákat, ahogyan én szeretném. Nem könnyű pálya, ehhez pedig nagy adag magabiztosság kell.”

Sainz - aki szerint a Mercedes és a Ferrari már most kimagaslik a mezőnyből - úgy véli, hogy a második barcelonai teszten ezt sikerül is majd megszereznie. „Személy szerint van időm” – mondta a madridi. „Nem tudom, mások mit csinálnak, de ha tiszta hetem lesz, akkor rövidebb etapokat is futhatok majd, többféle gumival, és több irányba is elindulhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: