DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mansell: Lehet, most sem versenyképes a McLaren

Az 1992-es világbajnok szerint könnyen lehet, hogy Fernando Alonso már tudja, a McLaren idén sem ér az élmezőnybe, ezért keresi a WEC-ben a versenyzési lehetőséget, mert ott viszont nyerhet.

Fernando Alonso 2018-ban nagyon nehéz és munkás évadot vállalt be magának, ugyanis a McLaren-Renault színeiben a Formula-1, a Toyota volánjánál pedig a WEC-sorozat teljes évadát teljesíti egyszerre. A kétszeres világbajnok jó ideje elismerte, hogy hosszabb távú céljai között szerepel a tripla korona megszerzése, amit az autósport történetében második pilótaként hódíthatna el.

A tavalyi évben fel is áldozta ezért a Monacói Nagydíjat (amit egyébként korábban már megnyert), hogy elindulhasson az indianapolisi 500 mérföldes viadalon. Végig az élmezőnyben autózott, 27 körön át vezetett is, végül a hajrában motorhiba miatt kiállni kényszerült. Idén a Le Mans-i 24 órást veszi célba, a Toyotával pedig komoly győzelmi esélyei vannak.

A britek korábbi ásza szerint könnyen lehet, hogy a McLaren idén sem harcolhat a győzelmekért


Nigel Mansell viszont úgy véli, a figyelem szétaprózása a Formula-1-es esélyeit veszélyezteti. „Pontosan nem tudom, mi lehet a motivációja. Számomra ez azt sejteti, hogy az autója (a McLaren) idén sem lesz olyan versenyképes, mint mindannyian reméltük, így szeretne valahol máshol egy igazán versenyképes autót is vezetni, ahol győzelmi esélyei vannak” – nyilatkozta a Sky Sports számára a brit oroszlán.

„Ha győztes az ember, akkor az első helyekért akar harcolni, lehetőséget akar a győzelemre, valószínűleg ez lehet Alonso döntésének hátterében. Azt viszont remélem, hogy nem lő vele öngólt a McLaren” – fogalmazott 1992 világbajnoka.

„A legfontosabb, hogy az egyik feladat ne téríthessen el a másiktól. Ha össze lehet úgy hozni, hogy együtt is megfelelően működjön a kettő, akkor rengeteg móka lehet ennek az eredménye a versenyző számára” – tette hozzá Mansell, aki F1-es címvédőként azonnal elhódította 1993-ban az IndyCar bajnoki címet is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: