DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Idén már nincs több mentség Bottas számára

A Mercedes pilótája második szezonját fogja teljesíteni a világbajnok alakulatnál. Tavaly nem tudott a címért harcolni, de idén már ez lesz az elvárás a finn versenyzővel szemben.

Három győzelmet és az összetett harmadik pozíciót tudja felmutatni első évében Valterri Bottas a Mercedesnél. Majdnem ötven pont volt a differencia közte és csapattársa, Lewis Hamilton között, ráadásul ezt a különbséget az utolsó három futamon sikerült ekkorára faragnia a finn versenyzőnek.

A világbajnoki címvédő nem gondolja, hogy csapattársa nagyobb kihívást fog jelenteni számára a 2018-as szezonban, mint 2017-ben: „Nem, de bárkiről ezt mondanám, nem csak Valtteriről.”

 hamilton-bottasrol-2018



„Nyilván nehéz egy új csapatba érkezni, és megtanulni az ottani szokásokat, az új vezetést, de ő már átment ezen a tanulási fázison, és energikusan fogja kezdeni a szezont. Most már nincs több kifogás számára” - magyarázta Hamilton Bottas jelenlegi helyzetét.

Wolff szerint is bizonyítania kell a finn pilótának idén, aki maga is érzi, hogy nagyobb lesz a nyomás rajta 2018-ban: „Ha feljebb tud lépni és Lewis kihívójává válni, akkor bizonyos, hogy ott van a helye a legjobb F1-es versenyzők között. Ha nem, rá fog jönni, hogy nem lehet több mentsége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: