DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton: Verstappen jobban áll, mint én

Általában hiábavaló arról beszélni, hogy az élmenők közül ki a jobb pilóta. Ám egy tényt leszögezhetünk, Lewis Hamilton egy dologban komoly hátrányban van Max Verstappennel szemben.

A holland szupertehetség még mindig mindössze húsz esztendős, pedig már a negyedik szezonját kezdi a Formula-1-ben. Többszörös futamgyőztes, tudását mindenki elismeri. Eddig hatvan nagydíjon indult, három győzelmet aratott, gyakorlatilag az összes szakértő a jövő világbajnokának tartja. Nem kivétel ez alól Lewis Hamilton sem.

„Egyértelműen megvan benne a potenciál, hogy világbajnok legyen, ezt mindannyian láthattuk már. Éppen emiatt, meglehetősen sok szurkolót is szerzett magának. Szenzációs a vezetési stílusa, komoly lehetőségek vannak ebben a pilótában. Nagyszerű csapatnál versenyezhet, a legjobb helyen van ahhoz, hogy még tovább fejlődjön” – dicsérte riválisát Lewis Hamilton.

Hamilton szeretné megállítani Verstappent


De mennyi értelme van összehasonlítani a négyszeres világbajnokot és a feltörekvő, fiatal hollandot? Annyi bizonyos, hogy Verstappennek egy dologban egyértelmű előnye van, a brit ugyanis huszonkét éves volt, mikor egyáltalán debütálhatott a Formula-1-ben.

„Az ő korában én még egyetlen szezont sem teljesítettem, így ő nyilván jobban áll ezen a téren, mint én és sok más versenyző. Még számtalan kitűnő szezon áll előtte. Hogy már 2018-ban is világbajnok lehet? Mindent meg fogok tenni, hogy megállítsam. Biztos vagyok abban, hogy a rajongók emiatt nem fognak szeretni, de hát nem is ezért vagyunk itt. Azért jöttünk, hogy harcoljunk és már most örülök, hogy újra összecsaphatok Verstappennel” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: