DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Saubernek egyelőre nem segít az Alfa Romeo

A Sauber nagy reményekkel várta az idei szezont az Alfa Romeóval kötött szövetség és a Ferrari segítségének tudatában, ám eddig a felzárkózás csak ígéret maradt, az istálló a vert mezőnyben tanyázik.

Mindenki sokat vár(t) az Alfa Romeo-Sauber istállótól 2018-ban, a Ferrari nyíltan is vállalt technikai segítsége, valamint az Alfával történő szövetségre lépés, a stabil pénzügyi háttér azt sejtette, hogy az elmúlt két év statisztaszereplőjéből egy stabil középcsapat válhat.

A megbízhatóság ugyan megvan, de az első, négynapos teszten két kicsúszás és gyenge köridők jellemezték az istálló teljesítményét. Egyelőre tehát várat magára a látványos felzárkózás, bár Melbourne-ig még bőven van idő.

A barcelonai tesztelés összesített tabelláján mindössze a 20. és 21. helyet csípte meg a két Sauber, Charles Leclerc és Marcus Ericsson. Hátrányuk is sokatmondó, előbbi 3,388, utóbbi pedig 4,075 másodperccel maradt le, kizárólag a Force India tesztpilótáját sikerült maguk mögé utasítaniuk.

A Sauber felzárkózására egyelőre várnunk kell


Ennek ellenére a Saubernél így is akadnak pozitívumok, például az újonc Leclerc is úgy érzi, előbb-utóbb eljön a javulás a saját és az autó teljesítményében is. „Az utolsó napon máris egyértelműen jobban éreztem magam az autóban, mint például az elsőn. Három hónapos szünet után időre van szükségem, amíg újra lendületbe jövök, amíg újra hozzászokom a tempóhoz, a G-erőkhöz és a nagy kanyarsebességekhez. A beállítások is kezdtek javulni” – nyilatkozta önkritikusan Charles Leclerc.

A monacói kiemelte, hogy hétfői kicsúszása nem esett jól neki, de ezzel megfizette a tanulópénzt. A megbízhatóságra feltétlenül építhetnek, a 2018-as fejlesztésű Ferrari-motor segíti őket. Összesen 283 kört tettek meg a heti tesztnapok során a svájci istálló pilótái, ami a negyedik legtöbb a mezőnyben. A középmezőnyhöz azonban nem sikerült még felzárkózni.

„Amikor valaki megelőz, nem sokáig láthatom, mert két-három kanyar múlva máris azt mondja, viszlát! Ez nem valami jó érzés a csapatnak, hogy egyelőre csak saját magunkkal állunk harcban. Hogy mit várok a második teszthéttől? Még én sem állok teljesen készen, fizikálisan kemény igénybevétel a Formula-1, így tovább folytatom a felkészülést és keményen edzek” – tette hozzá az újonc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: