DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: A Mercedes és Ferrari kimagaslik

A Renault spanyolja már azt is tudja, kik fognak a rajtelsőségért harcolni a szezonnyitón. Szerinte még a Red Bullnak is nehéz dolga lesz a két csapat ellen, nemhogy a Renault-nak – mégis optimista, mert istállója előrelépett.

Ígéretesen teljesített a csonka első barcelonai teszten a Renault, amely a szakértők szerint jó eséllyel a negyedik erő lehet 2018-ban, előrelépve tavalyi pozíciójából – a konstruktőri bajnokságot hatodikként zárta az istálló. Az istálló spanyol pilótája, Carlos Sainz egyetért azzal, hogy jó szezon vár a csapatra, ugyanakkor azt már a nyitóteszt alapján leszűrte, hogy a Mercedesszel és Ferrarival, a két legerősebb istállóval nem tudnak majd sokat kezdeni.

„Azt hiszem, nincs sok csapat a Mercedes, Ferrari és Red Bull mellett, amelyek közepes abroncson is jó időt tudnak teljesíteni. Ez egy pozitív jel számunkra” – nyilatkozta a teszt utolsó napján Sainz az El Mundo Deportivónak. Ugyanakkor hozzátette, Lewis Hamilton csütörtöki ideje, amely a teszt leggyorsabbja volt közepes abroncson, „kissé ijesztő.”



„Persze még korán van, de nem titok, hogy Hamilton és a Ferrari fognak a pole-pozícióért küzdeni Ausztráliában. Nem lesz meglepetés” – jövendölte meg Sainz. „Azt hiszem, nagyon nehéz lesz az olyan csapatoknak győzni, mint a McLaren, Renault, de még a Red Bullnak is, mert a Mercedes és Ferrari látványosan magas szinten vannak. Nekünk nincs Mercedesünk vagy Ferrarink, mégis azt hiszem, ezzel az autóval megtehetem a lépést, melyet akarok.”

A spanyol tehát bizakodó, mégis kitért az elől a kérdés elől, megszerezheti-e idén első F1-es dobogóját: „Az emberek rögeszméje a pódium, olyan, mintha jobban akarnák, hogy felálljak rá, mint én magam! Lehet dobogós helyet szerezni és mellette nem túl jó évet futni, én viszont 21 erős versenyből álló szezont akarok. A csapatok is ezt várják el pilótáiktól” – mondta Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: