DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo már gondolkodik új szerződésén

Míg Max Verstappen már tavaly alaposan meghosszabbította szerződését a Red Bull-lal, Daniel Ricciardo még csak mostanában kezdi az egyeztetéseket. De pontosan mikor szeretné meghozni a döntést?

Daniel Ricciardo 2014-től áll szerződésben az energiaitalos istállóval, előtte a fiókcsapatuknál versenyzett, így igen hosszúnak mondható a kapcsolat. Max Verstappen érkezésével azonban némileg háttérbe szorult, a fiatal holland a tavalyi évben az időmérőkön és a futamgyőzelmek számában is felülkerekedett (a pontversenyben nem).

A 28 éves ausztrál szerződése idén lejár, a fontos döntés meghozatala előtt azonban kivár, hogy a lehető legjobb ajánlatra mondhasson igent. 1980-ban Alan Jones nyert világbajnoki címet Ausztráliának, Ricciardo pedig szeretne a nyomdokaiba lépni. A Red Bull már kinyilvánította, hogy szeretné megtartani őt, de ez év végén a Ferrarinál és a Mercedesnél is történhet üresedés.

Daniel Ricciardo áprilisban kezdené a megbeszéléseket


„Semmi előrelépés nem történt a szezon vége óta, nem foglalkoztam a Formula-1-gyel. Reálisan nézve, úgy gondolom, hogy nagyjából április környékén kezdjük a tárgyalásokat a következő évekről. Remélhetőleg megnyerem az első néhány versenyt, utána igen komoly szavam lehet, mit is tegyek” – tekintett előre mosolyogva Ricciardo.

Ősszel Max Verstappen kontraktusát 2020-ig meghosszabbították a Red Bull-nál és többször is elhintette a csapatfőnök és az istálló főtanácsadója is, hogy Verstappen köré könnyedén felépíthetnék a csapatot. Valószínűleg ez az egyik oka, amiért kivár Ricciardo a hosszabbítással, valamint jó eséllyel arra vár, hátha a Ferrari, vagy a Mercedes hívja őt.

Az olasz istállónál Kimi Raikkönen szerződése jár le idén, míg a német istállónál 2019-re még sem Hamiltonnak, sem Bottasnak nincs megállapodása, de a négyszeres világbajnok valószínűleg marad a Mercedesnél, így Ricciardo Bottas helyett érkezhetne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: