DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: A Renault óriásit fog fejlődni

Esélylatolgatás Toto Wolff módra: a címvédő gárda vezetője szinte a teljes F1-es mezőnyről elemzést készített. A McLaren létezéséről elfeledkezhetett, hiszen egyedül a wokingiakról nem mondott semmit.

Megkezdődött a Formula-1 2018-as idénye, ennek apropóján pedig a Mercedes csapatfőnöke – akárcsak egy osztályfőnök - egy elemzés formájában végigvette az idei évfolyamot. Wolff először a középmezőny tagjait elemezgette, minden pilótát megemlítve.

„A Force Indiások? Érdekessé válhat a [Sergio] Perez és [Esteban] Ocon közötti rivalizálás. Fontos szezon áll előttük: mindketten oda akarják tenni magukat, hogy 2019-re új lehetőségeket teremtsenek maguknak. A Williamsnek bátor formaterve lett, szóval kíváncsi vagyok, hogyan fog működni. [Szergej] Szirotkin nem valami tapasztalt, de a tempójával kompenzálhat. [Lance] Stroll 19 éves kora ellenére második szezonját kezdve viheti a hátán a csapatot. A legnagyobb előrelépést viszont a Renault fogja megtenni. [Nico] Hülkenberggel és [Carlos] Sainzcal feltörekvő pilótákkal rendelkeznek, emellett minden erőforrásukkal a fejlődésen dolgoznak.”

 mercedes-action-2018



A mezőny hátsó traktusába érve Wolff arra tért ki, a Toro Rosso Hondára váltva okozhat meglepetéseket, a Sauber-Alfa Romeo szövetségben pedig valószínűleg több rejlik, mint egy egyszerű marketingfogás.

Természetesen az élmezőny sem maradhatott ki a szórásból. Wolff a maranellóiak mellett a Red Bullt látja a legnagyobb riválisnak. „A Ferrari óriásit fejlődött 2016 és 2017 között. Idén újra jók lesznek, Sebastian [Vettel] pedig egy gyors és magabiztos irányító. A Red Bull kiváló párossal rendelkezik: a nagyszerű pilóta [Daniel Ricciardo] és az óriási tehetség [Max Verstappen] duója egyszerűen remek, ráadásul 2017 második felében akkorát fejlődött a csapat, amekkorát senki más. Ha jó marad a Renault-val ápolt viszonyuk, akkor kemény ellenfelek maradnak.”

Mivel mindkét mercedeses pilóta szerződése kifut 2018 végén, így felmerül a kérdés, ki megy náluk jövőre. Lewis Hamilton helye kijelenthetjük, hogy garantált, ám Valtteri Bottasnak idén újra bizonyítania kell. „Meglátjuk, nyárig hogyan teljesít, aztán meghozzuk a döntést” – magyarázta a helyzetet Wolff. „Lewis megtartása csak a részleteken múlik. Én azzal számolok, hogy együtt folytatjuk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: