DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hartley: Hiba volt a Honda kirúgása

Remekül kezdte a tesztidőszakot a Toro Rosso, a Honda motor megbízhatóan és jól teljesít. A csapat új-zélandi pilótája szerint a McLaren nagyot hibázott a japánokkal való szakításnál.

Úgy tűnik, minden résztvevő elégedett azok közül, akik tavaly ősszel részesei voltak a nagy csere-berének a McLaren, a Toro Rosso, a Honda és a Renault részvételével. Három keserű évet követően a wokingiak szakítottak a japán gyártóval és a Renault-val szerződtek. A Red Bull fiókcsapata pedig a Hondát fogadta be, a várakozásokkal ellentétben azonban a japánok végre nem vétettek súlyos tervezési hibát az erőforrásnál. A forgatási napot követően az igen termékeny első nap után hasonlóan jól sikerült másodikat produkáltak a barcelonai tesztelésen.

Fernando Alonso nagyon dicséri a McLaren Renault-motorját, de a jelek szerint a Honda is végre ott van a szeren. A Toro Rossónak most már nemcsak a tesztpad eredményei állnak rendelkezésre, hanem több napnyi, pályán eltöltött idő adatai is. Ezek, valamint saját tapasztalatai alapján Brendon Hartley úgy véli, a McLaren hibázott, amikor lecserélte a Hondát.

A McLaren kidobta, a Toro Rosso tárt karokkal fogadja a Hondát?


„Úgy gondolom, nagy hiba volt kirúgni a japánokat. A motor vezethetősége kitűnő, több erő van az autóban, mint tavaly” – mutatott rá a lényegre az új-zélandi. Ezt megerősítette csapatfőnöke, Franz Tost is. „A Honda az elmúlt év végéig sokat fejlődött, most is ugyanez a trend maradt. Komoly közép- és hosszú távú terveink vannak a Hondával. Az első három hely már most eldőlt a bajnokságban, de a negyedik helyért bármi lehetséges” – így a csapatfőnök.

„Nagyon elégedettek vagyunk az előrehaladással a megbízhatóság és a teljesítmény terén is. Problémamentes szezont jósolok a Hondával” – tette hozzá Tost. Ezen csak mosolygott egyet a korábbi partner, a McLaren vezérigazgatója. „Nem hinném, hogy a mezőny egyetlen csapata is teljesen problémamentesen teljesítené a szezont. Az elmúlt éveket látva ez szinte lehetetlen. A legjobbakat kívánjuk a Toro Rossónak és a Hondának, de mi a saját programunkra összpontosítunk. Eddig nagyon elégedettek vagyunk az előrelépésünkkel” – reagált Zak Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: