DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault: Szép nagy előrelépés

2017-ben a Renault gyári csapata tökéletesen megfelelt saját elvárásainak, fokozatosan lépdelt előre a rangsorban. Úgy tűnik, 2018-ban is fejlődési pályán marad, eddig nagyon elégedettek a franciák.

A barcelonai tesztelés első napjának végén kifejezetten boldog lehetett a Renault, sem az erőforrással, sem a versenyautó egyéb részével nem akadt probléma, a gép megbízhatóan és gyorsan futott. Ráadásul Nico Hülkenberg és Carlos Sainz is kipróbálhatta az új rakétát, még ha utóbbi esetében az esős időjárás miatt ez némileg rövidebbre is sikeredett.

A rutinos német pilóta délelőtt összesen 73 kört teljesített, leggyorsabb körével pedig (1:20,547) az élmezőnyben végzett, nagyjából a Ferrarival azonos idővel. Sainznak a hidegebb és esősebb időjárás miatt kevesebb lehetősége volt körözni, de huszonhat körig ő is eljutott és a hatodik pozícióban végzett (Alonso visszasorolása után ez ötödikké változott). Kényszerű megállásra nem volt szükség, csak az eső miatt.

Nico Hülkenberg kitűnően muzsikált az új Renault-val


„Nagyon elégedett vagyok az első tesztnap után, minél több kört szerettünk volna az autóba pakolni, ez sikerült is. Igen jól kezdtünk, nagyobb gondok nélkül. Remek érzés volt vezetni az autót, de ne feledjük azt sem, hogy újraaszfaltozták a pályát, emiatt jobban tapadt. Egyértelmű, hogy szép nagyot léptünk előre tavalyhoz képest, de a következő napokban még rengeteg munka vár ránk. A csapat kemény munkája láthatóan megtérült, ez a pályán is látható” – nyilatkozta elégedetten Nico Hülkenberg.

„Biztató nap volt, bár délután ez a sarkvidéki időjárás nem hiányzott! Változó körülmények uralkodtak a pályán, így nem tudtam igazán felmérni az autót. Minden alkalommal, amikor kigurultam, nagyon nehéz volt felmelegíteni a gumikat, úgyhogy óvatosnak kellett lennem. Hétfőn nem találtam meg a versenyautó határait, alig várom a keddi napot, hogy újra kifuthassak, remélhetőleg sokkal jobb időjárási körülmények között. A csapat így is nagy erőfeszítéseket tett” – fogalmazott Carlos Sainz.

Nick Chester, a Renault technikai igazgatója kiemelte, hogy az autó úgy viselkedett, ahogy azt a szimulációk alapján várták, ez pedig igen biztató a fejlesztések tekintetében. Az eddig látottak alapján a francia gyári istálló a középmezőny elejére kerülhet, kis szerencsével kóstolgathatja az élmezőnyt is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: