DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Most a kipufogóval volt gondja a McLarennek

Stoffel Vandoorne ezzel együtt is pozitívan értékelte a keddi tesztnapot, szerinte jó érzés volt vezetni a McLarent és a Renault-motort is, bár a hideg időjárást ő is kiemelte.

Felemás napot teljesített kedden a McLaren: Stoffel Vandoorne ugyan a harmadik idővel zárt, de mindössze harminchét kört tudott megtenni egy újabb technikai hiba miatt és amíg a többiek a közepes és a lágy gumit használták, addig a belga a hiperlágy keveréken futotta legjobb idejét. 

„Sajnos rögtön az ebéd után gondunk adódott a kipufogóval, ami miatt rengeteg forró levegő került a kábelrendszerhez. Az egyik ilyen itt lévő kábel a féket működteti, így a csapat jobbnak látta, ha elővigyázatosságból mindent leellenőriz. Ezzel viszont nyilvánvalóan időt veszítettünk” – mondta Vandoorne.

mclaren_3



„Ilyen hidegben rendkívül nehéz felmelegíteni az abroncsokat. A nagyon lágy gumikkal ez könnyebb, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt az irányt választjuk a csapattal. Ezekre az időjárási körülményekre nem igazán lehet építeni, emiatt választottuk ezt a keveréket az aerodinamikai tesztekhez" - magyarázta a belga.

„A program későbbi részében már sikerült néhány értelmes etapot futnunk. Őszintén szólva az első benyomások nagyon pozitívak voltak. Jól éreztem magam az autóban, nem értek meglepetések, jó tanulási folyamat volt. A Renault-motorban érezni az erőt, és a vezethetősége is más. Nagyon elégedettek vagyunk az erőforrással és egyelőre minden úgy működik, ahogy szeretnénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: