DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meghosszabbítják a téli teszteket?

Ritka, hogy ilyen jéghideg időjárásban kénytelenek a Formula-1-esek tesztelni, mint ami most uralkodik Barcelonában. Még havazás is fenyeget, így felmerült a lehetősége, hogy meghosszabbítják a teszteket.

Nem éppen ideális körülmények között kezdték meg hétfőn a Formula-1-es csapatok a felkészülést a 2018-as idényre. Délelőtt sem emelkedett a hőmérséklet hét fok fölé (még ennél is hűvösebb aszfalttal), délután pedig tovább romlott a helyzet. Még hidegebb lett és emellett még erős esőzés is nehezítette az istállók dolgát. A gumikról gyakorlatilag semmilyen információt nem tudnak gyűjteni.

A helyzet kedden tovább romlott, éjjel fagypont alá csökkent a hőmérséklet, a pálya bizonyos részein jegesedést tapasztaltak. Ezen kívül bármikor elkezdhet havazni, a reggel kilenc órás kezdéskor is még csak nulla fokot mértek a barcelonai pályán. Jelenleg arról folynak az egyeztetések, hogy a tesztelési időszakot meghosszabbítják, ám sem ez, sem annak lehetséges időpontja nem eldöntött ügy.

A hőmérséklet csak tovább süllyedt tegnap óta és még napokig így marad


A motorsport-total.com értesülései szerint komolyan felmerült a lehetősége, hogy egy, vagy két extra tesztnapot iktatnának be e hét végére, amikor az időjárás vélhetően jelentősen javulni fog. A szervezők számára azonban további akadályok léptek fel.

A Williams istálló péntekre kibérelte a pályát egy forgatási napra, a szombati napon pedig a Ferrari foglalja el Barcelonát ugyanezen okból. Vasárnap és hétfőn viszont szó szerint is szabad a pálya. Eredetileg a második négynapos tesztelés március 6-án, kedden kezdődne, ám ezen variáció szerint már vasárnap és hétfőn is pályára gurulnának, utána pedig változatlanul megtartanák az eredetileg is tervezett (további) négy napot.

Carlos Sainz megpróbálta humorosan felfogni a problémát. „Egyszer csak az Északi-Sarkon találtam magamat, Barcelona pedig hirtelen Finnországba költözött” – így vélekedett a fiatal spanyol a jeges körülményekről.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: